Arhivska fotografija

 VLADO KOS Cropix
UTRKA SE NASTAVLJA

Zrinski minimalnom pobjedom napravio još jedan važan korak prema elitnom rangu hrvatskog nogometa

Utakmicu je presudio Dogan i tako svojoj momčadi donio tri vrijedna boda
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 18. svibanj 2024. 19:01

ZRINSKI OSJEČKO 1664 - SESVETE 1:0

OSIJEK Stadion Gradski vrt. Gledatelja 800. Sudac: Jakov Titlić (Potravlje) 7. Pomoćnici: Trklja, Mioković. Četvrti sudac: Cindrić. Delegat. Kajinić.

STRIJELAC: 1:0 - Dogan (15).

ZRINSKI OSJEČKO 1664 (4-3-3): Mar. Stanić 6,5 - Unušić 7, P. Stanić 6,5, Ćubel 6,5, Eskinja 6,5 (od 86. Oršolić -) - Horvat 7, Mat. Stanić 6,5, Stranput 6,5 (od 70. Jelavić -) - Korov 6,5 (od 59. Svržnjak 6,5), Dogan 7, Pekarić 7 (od 86. Pejić -.). Trener: Igor Budiša 7.

SESVETE (3-5-2): Šušković 6,5 - Kulenović 6, Brigić 5,5 (od 66. Dujmović -), Braun 6 - Mamić 6, Duvnjak 6, Petrak 6, Vukasović 6 - Topić 6,5, Sušak 6 - Matić 5,5 (od 46. Perić 6). Trener: Mario Rac 6.

ŽUTI KARTONI: Stranput (53), Topić (54), Petrak (75), Horvat (82), Kulenović (84), Perić (90+5).

IGRAČ UTAKMICE: Domagoj Dogan.


Zrinski Osječko 1664 napravio je još jedan korak prema promociji u elitni rang hrvatskog nogometa, slavili su u subotu protiv Sesveta u dvoboju u kojem su bili bolji tijekom cijele utakmice, ali nisu uspjeli to nadograditi s više od jednog pogotka u mreži vrlo dobrog Šuškovića.

Krenuli su domaći već u 5. minuti kada je Petar Korov prošao po desnoj strani, bacio je Brauna u prazno, pucao oštro, ali je Brigić uspio u zadnji trenutak blokirati i izbaciti u korner. Deset minuta kasnije došlo je do promjene rezultata.

Vodstvo domaćina stiglo je nakon pogreške obrane gostiju, Braun je dodao loptu Brigiću, na njega je startao Stranput i oduzeo mu je te je odmah proslijedio Doganu koji zaobilazi Šuškovića i zabija svoj 22. pogodak ove sezone, kasnije će se pokazati odlučujući na ovom dvoboju.

U 21. minuti domaći su tražili jedanaesterac, nakon kornera pao je Patrick Stanić, a potom je i Topić igrao rukom, ali je Titlić pokazao da se igra dalje, a u nastavku akcije nakon prodora Eskinje lopta je stigla do Horvata koji ubacuje na pet metara, a tamo je Dogan glavom pucao pored gola. Pokušavali su gosti izaći iz svoje polovice, međutim, već nakon nekoliko dodavanja domaći bi preuzeli posjed. U 27. minuti nova prigoda za Zrinski, korner s desne strane izveo je Mato Stanić, pronašao je Patricka Stanića koji u padu glavom s pet metara puca pored gola.

Četiri minute kasnije opet je Mato Stanić izveo korner s desne strane, pucao je pod gredu, Šušković je uspio izbiti, a nakon gužve pred njegovim golom sudac Titlić dosudio je slobodan udarac za goste. I posljednja prigoda u prvom dijelu pripala je domaćinu, u drugoj minuti nadoknade odličan ubačaj Patricka Stanića s lijevog boka, Pekarić jer bio najviši, glavom je pucao ispod grede, Šušković je obranio.

Nastavak utakmice opet je protekao u dominaciju Zrinskog, u 48. minuti opet je Mato Stanić iz kornera pucao po golu, ovog puta Šušković je imao dosta problema s tom loptom, na kraju je obrana uspjela očistiti. Osam minuta Dogan je pobjegao po desnoj strani, a njegov pokušaj obranio je Šušković.

U 62. minuti prva velika šansa za Sesvete, Topić je odigrao za Suška, koji je prebacio na desnu stranu, Mamić je ubacio u kazneni prostor, Topić je loptu promašio, ona je došla do Perića koji puca preko gola. Pet minuta kasnije Pekarić je proslijedio loptu Unušiću, ovaj je ubacio na prvu vratnicu, tamo je Dogan pokušao, ali je Kulenović skrenuo u korner. Jasno domaći su se povukli i čekali svoje prigode, a jednu od njih dočekali su u 76. minuti kada je Horvat ostavio loptu Jelaviću, on je pucao s 14 metara, ali daleko od gola.

U 80. minuti nova šansa za Sesvećane, Dujmović je pucao sa 16 metara, lopta se od bloka odbila u korner, iz kojeg su gosti imali prvi udarac u okvir, Kulenović je ostao sam na sedam metara, pucao je glavom, Marin Stanić je obranio.

Posljednju priliku vidjeli smo u četvrtoj minuti nadoknade, Dogan je ostao sam na lijevoj strani, pokušao je prebaciti vratara gostiju, uspio je, ali je lopta otišla pored gola.

Linker
07. rujan 2024 17:47