IVAN PERIC Cropix
HIT PRVENSTVA

Zrinski nastavio impresivan niz i postao jesenski prvak! Junak s klupe donio im je sva tri boda

Imao je i domaćin svoje prilike, ali vratnica je sačuvala mrežu momčadi iz Jurjevca
Piše: Dražen LekšanObjavljeno: 25. studeni 2023. 19:13

BSK 0

ZRINSKI 1

BIJELO BRDO - Stadion BSK-a. Gledatelja: 400. Sudac: Jakov Titlić (Potravlje) 7. Pomoćnici: Sarić i Kuduz. Četvrti sudac: Romić. Delegat: Firm.

STRIJELAC: 0:1 Mujagić (87)

BSK (4-2-3-1): Đilas 6,5 - Šorša 6,5, Stanušić 7, Tomašević 7, Mihaljević 7 (od 79. Rudić 6) - Vujanić 6,5, Plum 7 (od 79. Mendeš 6) - Žutić 6,5, Knežević 6,5 (od 67. Pušić 6,5), Solić 6 (od 56. I. Pejić 6) - Nikolić 7 (od 79. Baković 6). Trener: Denis Krstanović 7

ZRINSKI OSJEČKO 1664 (4-2-3-1): Stanić 7 - Unušić 6,5, Tadić 7, Ćubel 6,5, Kuprešak 6,5 - Jajalo 7, Horvat 7 - Korov 7 (od 69. P. Pejić 6), Pekarić 6,5 (od 88. Svržnjak -), Jelavić 6,5 - Dogan 6 (od 81. Mujagić 7). Trener: Igor Budiša 7

ŽUTI KARTONI: Šorša (58), Vujanić (64)

IGRAČ UTAKMICE: Ivan Jajalo

Kada se činilo da će se u Bijelom Brdu spustiti ovogodišnji zastor bez da će gledatelji vidjeti pogodak u 87. minuti ukazao se jurjevački džoker s klupe Ajdin Mujagić te svome sastavu donio tri boda i zimovanje na vrhu redoslijeda!

Ostavljajući domaćine na začelju, a koji to prema jučer prikazanome nisu zaslužili budući da su lideru bili i više nego ravnopravan suparnik koji je stvorio više i bolje prigode! Broje se, međutim, ubačaji u mrežu...

Uvodno su loptu zaposjeli gosti, ali se prva opasnost dogodila pred njihovim vratima u sedmoj minuti. Lijevi bok su probili Solić i Mihaljević koji je poluvisoko centrirao na prvu vratnicu gdje je najbrži bio Nikolić i s pet metara glavom pogodio bližu vratnicu.

Ta prijetnja kao da je odredila prvi dio igre u kojem su Jurjevčani više puta opasno (pre)živjeli ne uspijevajući ozbiljnije ugroziti vrata domaćina.

Gostujuća su iznova bila ugrožena u 24. minuti kada je ubačaj iz lijevog kuta otišao posve na suprotnu stranu gdje je loptu prihvatio Knežević i oštro ubacio pred vrata koja je zamalo pogodio kapetan Zrinskog Tadić preko grede izbivši loptu u korner. Iz desnog je kuta centrirao Knežević, a prenesena je lopta otišla na drugu vratnicu gdje ju je prihvatio Tomašević kojem je vratar Stanić pravodobno ušao u šut te sačuvao svoju mrežu.

Sreća ga je pomazila u 38. minuti poslije Nikolićevog proboja lijevog boka i prizemnog centaršuta na drugu vratnicu gdje je lopta stgla na Kneževićevu slabiju, desnu nogu od koje je ona završila nekoliko centimetara pokraj bližeg kuta.

U nastavku su oba trenera krenula s početnim sastavima od kojih je sada pristigli imao prvu prigodu nakon nepune dvije minute igre. Ubačenu loptu iz lijevog kuta na desetak je metara dočekao Korov i iz obećavajuće pozicije napucao nekoga od suigrača.

Šest minuta kasnije mogla se zatresti mreža na suprotnoj strani nakon što je Plum iz lijevog kuta ubacio u srce 16-erca do Kneževića koji je mlako zahvatio loptu koja je završila u naručju Stanića. U 60. minuti u dva su navrata opasno zaživjeli domaći žuto-plavi od kojih je Stanušić ispred natrčalog Dogana izbacio Korovov pas zdesna da bi nakon toga udarca iz desnog kuta lopta na 12 metara došla do Pekarića kojem je Tomašević blokirao udarac. Sedam minuta kasnije sreća se iznova osmijehnula gostujućim crvenima budući da je Plumov ubačaj iz lijevog kuta od bliže vratnice završio u rukama vratara Zrinskog.

On je u 78. minuti dobro zatvorio bliži kut kojeg je posve zdesna tražio Nikolić da bi devet minuta kasnije pala odluka u lokalnom derbiju. Centaršut iz lijevog kuta otišao je drugu stranu odakle je lopta bila vraćena pred vrata gdje ju je Mujagić leđima primio i okrečući se iz zraka pogodio desni donji kut - 0:1.

Da pogodak nije htio nogometaše BSK-a (po)svjedočio je i trenutak iz nadoknade vremena kada je Stanušić s desetak metara naciljao nebranjeni desni donji kut iz kojeg je netko od gostiju spriječio pogodak nakon čega je uslijedilo njihovo golemo veselje.

Linker
06. svibanj 2024 17:52