Dominik Dogan

 VLADO KOS Cropix
BORBA ZA ELITNI RANG

Zrinski Osječko nastavlja svoj juriš prema SuperSport HNL-u, slavljem u slavonskom derbiju ostali na vrhu

Zrinski je nastavio održavati bodovnu prednost pred Šibenikom
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 19. travanj 2024. 21:46

Utrka u dvoje na vrhu drugoligaškog društva se nastavlja. Pobjedom u susjedskom slavonskom derbiju, inače trećom uzastopnom prvenstvenom trijumfu bez primljenog gola, 18. prvenstvenim golom Dominika Dogana Zrinski je nastavio održavati bodovnu prednost pred Šibenikom.

Uvodne minute protekle su bez velikih uzbuđenja uz prividnu inicijativu BSK-a. Očekivano s obzirom na ulog kojeg je utakmica nosila za obje momčadi. Igralo se uglavnom između dva kaznena prostora, nešto više pred onim ekipe iz Jurjevca čija je obrana dobro odrađivala posao u toj mjeri da vratar Stanić nije imao razloga za intervenciju. Na prvo veće uzbuđenje čekalo se petnaestak minuta kada je veznjak domaćih Pejić otpucao s ruba kaznenog prostora, dobro je i gađao, ali je lopta prošla malo pored vratnice.

S druge strane, nekoliko minuta kasnije, dalekometnim udarcem nakon solo prodora uzvratio je Knežević, ali također je u šutu nedostajalo preciznosti. Rupe u protivničkim obranama niti jedna momčad nije uspijevala pronaći pa se nastavilo s pokušajima izvan 16 metara, šut je iskušao i Dogan, ali ishod se nije mijenjao. U 24. minuti nakon prodora i ubačaja Horvat, Dogan je ušao u šut suigraču Pejiću i tako upropastio potencijalno dobru šansu. Podigli su domaćini ritam, preselili zbivanja na polovinu BSK-a, a to je značilo dosta posla za gostujućeg golmana. U 27. se zatresao okvir Đilasovih vrata. Pejić je odlično gađao iz slobodnog udarca iskosa s ruba kaznenog prostora, već i svladao vratara, ali se sjajnom pogotku ispriječila greda. U 31. u gužvi se najbolje snašao Dogan, pucao iz okreta, ali Đilas je odlično intervenirao. Nedugo potom šut je isprobao i Stranput, ali taj pritisak domaćina nije dao konkretnijeg rezultata do poluvremena.

U nastavak se ušlo s nastavkom inicijative Zrinskog, prvo novim pokušajem Pejića iz slobodnog udarca, ovaj puta ne toliko preciznim kakav je bio u prvom dijelu, nakon čega je angažitrana “desetka” momčadi iz Jurjevca šutom pokušala zaključiti jednu polukontru. U 55. minuti, nakon udarca iz kuta, Patrik Stanić ostao je sam na drugoj stativi, ali u njegovom udarcu nije bilo preciznosti. Trebalo je proći sat vremena prije nego što je BSK stvorio opasniju situaciju pred suparničkim vratima, Kljajić je nakon solo prodora ubacio nisku loptu koja je prošla u ravnini gol linije, ali u petercu nije bilo nikoga od njegovih suigrača da je skrene u mrežu. Kako je utakmica odmicala postajalo je sve zanimljivije. Inicijativa domaćina morala se prije ili kasnije isplatiti. Dogodilo se to u 72. minuti, a naravno da je strijelac bio Dogan. Nakon ubačaja uspio je u kaznenom prostoru pronaći za šut između dvojice čuvara i zabio svoj 18. prvenstveni gol. Našao se najbolji strijelac drugoligaškog ranga u prilici i u 78. minuti, ali se njegovom novom golu ispriječio Pavlek.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 21:49