Marijan Čabraja (prvi desno)
 GORAN SEBELIC/CROPIX
POTVRDA NA FACEBOOKU

Drugi najveći transfer u povijesti kluba: Kako je Dinamo kupnjom jednog igrača doslovno spasio Goricu

Goričani su već pronašli zamjenu za otišlog igrača, novo pojačanje pronašli su u Africi...
Piše: Toni RoićObjavljeno: 31. siječanj 2021. 23:09

Pobjeda u Rijeci 2:0 bila je posljednja utakmica Marijana Čabraje u dresu Gorice, a 23-godišnji lijevi bek od danas je član Dinama, odakle je u kolovozu 2018. i došao u velikogorički klub.

- Sretno Marijan Čabraja, od sutra u Dinamu, uz drugi najveći transfer u povijesti Gorice - napisao je u nedjelju navečer predsjednik kluba Nenad Črnko na svom Facebook profilu, ali nije otkrio precizne detalje posla, odnosno koliki će novac pripasti Gorici na ime odštete.

Može se nagađati da je zarada viša od 1,7 milijuna, a manja od 2,65 milijuna eura s obzirom da su to iznosi koje je Gorica uprihodila na prodajama Faruka Miye u Konyaspor i Iyayija Atiemwena u Dinamo.

Za blagajnu velikogoričkog kluba ovaj transfer doslovno znači spas, a na Čabrajino mjesto doći će novo pojačanje iz Malija Cheick Keita (24), čije predstavljanje se očekuje u ponedjeljak.

- Želio bih se zahvaliti klubu što mi je dao šansu za nastupe u 1. ligi u prvoj sezoni. Bio sam mlad i neiskusan, ali su me istrpjeli i na kraju je sve išlo dobrim putem. Nadam se da će klub rasti i dalje - kazao je sinoć u svlačionici pred dosadašnjim suigračima Čabraja, koji je u 79 nastupa za Goricu u prvenstvu i Kupu imao tri postignuta pogotka i osam asistencija.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 06:08