IVAN PERIC/CROPIX
Zanimljiva uvertira

Društvo iz Osijeka izbacilo dinamovce iz hotela: Je li Rovinj dovoljno velik grad za Mamića i Bjelicu?

Dinamo i Osijek, dva vodeća kluba u državi, pripremat će se na istom mjestu...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. siječanj 2021. 13:47

Dinamo i Osijek dijelit će Rovinj na zimskim pripremama. Hoće li ovaj istarski gradić biti premali za dva vodeća kluba u HNL-u?
Otprilike kao kad u vestern filmovima revolveraš ulazi u saloon, razmiče pokretna vrata i kaže drugom revolverašu “ovaj grad je premali za nas dvojicu”. Nakon toga iz futrole se izvlače pištolji. U Rovinju se neće pucati, ali tko zna, da su Mamić i Bjelica živjeli u ona vremena na Divljem zapadu, ne bismo se kladili...

U ovom slučaju, međutim, neće biti buke. Dinamo i Osijek će se vjerojatno izbjegavati. Ako i dođe do nekog slučajnog susreta, bit će slike, teško i tona. Priču sigurno znate, ali ako netko ne zna, ponoviti ćemo ukratko. Nakon što je Bjelica otišao iz Maksimira, Mamić je ustvrdio kako mu ne smeta što su njegovi igrači i dalje u kontaktu s Bjelicom, ali mu smeta što njegov donedavni suradnik pokušava - destabilizirati klub.

- Neosporno je da je bio njihov trener i da imaju odličan odnos. Čujem se i ja s bivšim igračima. Nemam problema s tim da se čuju, ali nije korektno da on to izjavljuje u novinama. To je pokušaj destabilizacije. On je vrlo pametan, radi na svom marketingu i treba mu čestitati, ali to nije fer prema dečkima - kazao je tada Mamić.

Trener Osijeka je odgovorio na društvenim mrežama...

- Dok se gori bave boljima, bolji se bave sobom. Zato su i bolji.

Mamić i Bjelica bili su na suprotnim stranama i u onom slučaju smanjenja plaća, tako da je za pretpostaviti da će se zasigurno - izbjegavati.

Ima još jedna zamiljiva priča. Naime, Dinamo je prošle sezone, kad ga je vodio Bjelica, u Rovinju bio smješten u hotelu Lone. Međutim, ove sezone to neće biti slučaj. Nenad Bjelica je bio brz poput Usaina Bolta, preduhitrio je Dinamo, pa je Lone, u koji bi inače bio smješten Dinamo, rezervirao - Osijek! Tako je društvo iz Gradskog vrta izbacilo Modre iz hotela!

Tko prvi, njemu hotel... Modri su tako morali promijeniti lokaciju, pa će biti smješteni u hotelu Grand Park. Naravno, radi se o vrhunskom hotelu, kažu da je vjerojatno najbolji u Hrvatskoj, bit će Mamićeva momčad u luksuzu, ali opet, možemo kazati da im je Osijek “smjestio”. No, s druge strane, kako saznajemo, Dinamo je osvojio - teren. Mamićevo društvo će trenirati u gradu, na rovinjskom terenu, dok će se Osječani morati malo vozikati do Rovinjskog Sela, gdje će oni trenirati. Najava nove polusezone i borba Dinama i Osijeka ima zgodnu predigru, zar ne?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. travanj 2024 00:25