BITKA NA MAKISMIRU

DUELI ODLUKE Andrić na Badelja, Vida na Anasa, Bequiraj na Neretljaka

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 16. ožujak 2012. 23:05

Prekidi i pogreške raznih vrsta često su poljednjih godina rješavali derbije, utakmice Dinama i Hajduka dugo su već u okovima trenerskih shema i teškog bremena pritisaka na igrače. Bilo je u Maksimiru i dobrih prezentacija, samo što se gotovo nikad ne poklopi da obje ekipe budu na visini. Na kraju 2006/07. Modri su predvođeni trostrukim strijelcem Eduardom da Silvom 'prebrisali’ Bijele 3:0 i porušili niz rekorda, a vrlo uvjerljivo djelovali su i s Vahidom Halilhodžićem 2010/11., kad su Badelj i Beqiraj, potonji na dodavanje Tomečaka, okrunili dominaciju domaćina. Hajduk je zvjezdani trenutak dočekao ujesen 2008. predvođen i današnjim kapetanom Srđanom Andrićem (2:0).

Što bi moglo odlučiti ovaj dvoboj? Čini se da bi Dinamo najveću prednost trebao imati po bokovima, budu li Vrsaljko i Pivarić pravi, Hajduk će ih jako teško zaustaviti kada se probijaju do njihova kaznena prostora, a super je bitno na kojoj će razini djelovati Sammir. Čim je na terenu, oko njega se vrti igra. Hajdukov središnji čovjek je Srđan Andrić, njegov je zadatak da pomogne obrani u zatvaranju Sammira i ne dopusti da se razigra Badelj, a da bi se nadali nećem većem od boda Anas Sharbini morat će imati dan kao u Kranjčevićevoj.

BADELJ - ANDRIĆ

Badeljov je zadatak graditi igru, Andrićev da poremeti modri vezni red i dobrim loptama otvara akcije Bijelih. Na sredini terena uvijek se vode jako važne bitke, tko će od njih biti gazda? Ne treba zanemariti ni Andrićeve obveze u odnosu na Sammira, čime mu je potez dodatno složen.

BEQIRAJ - NERETLJAK

Za očekivati je da bi Dinamo mogao imati dosta šansi za centaršut, mnoge bi lopte trebale ići na Beqiraja, a tu je Neretljak na iskušenju da ga zaustavi.

VRSALJKO - LIMA/PIVARIĆ - JAMES

Svojevrsno nadmetanje braniča, i izravni i neizravni dvoboji tko će bolje zatvarati i ubojitije otvarati. Tu bi Dinamo mogao steći prednost. Vrsaljko ima zadatak potvrditi reprezentativno mjesto, a Pivarić je dobar. Bolji nego što zasad ima tretman.

AN. SHARBINI - VIDA

Anas je Hajdukova igla, kad probija lome se protivničke obrane, do šansi dolazi i Vukušić. S Vidom mu neće biti lako, ali želi li pokazati da može i protiv jačih od Zagreba, ovo mu je šansa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 17:54