Ronald Gorsic / CROPIX
ČOP PROTIV ČOPA

Duju u Unešiću čeka tata Davor: 'I njemu bi bilo drago da zabijem gol...'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 29. listopad 2013. 20:35

Vratio se Duje Čop na Dinamovu ljestvicu strijelaca. Nije ga bilo više od dva i pol mjeseca, “lutao” je od špice do klupe, mijenjali su se treneri, on je bio sve dalje od prave forme. U nedjelju je ušao s klupe silno motiviran, vidjelo se koliko se želi dokazati, zabiti, asistirati. Odradio je vrlo dobro svoju epizodu, zabio, vrhunski “izbacio” Rukavinu u zicer.

Gdje je, dakle, bio Duje Čop ovih osamdesetak dana?

- Sve je bilo dobro dok sam igrao u špici, zabijao sam, onda je stalo. Ima više razloga zašto je došlo do prekida serije, ali priznajem da sam ja najveći krivac za takvo stanje. Valjda je ovaj gol naznaka da kreće nova serija, da ću početi zabijati - rekao je nakon utakmice Čop, koji hvali novi Dinamov stručni stožer.

- Mamić i Krznar već su u prošlom mandatu pokazali da imaju trenerski talent, a sad pokazuju da mogu nadmudriti i momčadi na vrhunskoj razini. Dobro su, nema što...

Vjerojatno mu i razgovorom i savjetima pomažu da se vrati zabijanju. Sad je tu i vrhunski napadač Cvitanović, rekorder kluba, možda može pomoći savjetom.

- Razgovaram sa svom trojicom, a otkad sam došao u Dinamo najvše razgovaram s Krznarom. On mi sve savršeno objašnjava, točno zna što treba, kad on govori apsolutno sve razumijem. Inače, moj najveći savjetnik je otac, bio je također vrhunski napadač, strijelac, od njega mogu jako puno naučiti. Čujemo se svaki dan, pričamo o nogometu, naravno.

U srijedu će otac biti na drugoj strani. Zvijezde su se posložile tako da je Davor Čop nedavno postao trener Zagore iz Unešića, koja će sutra ugostiti Dinamo u Kupu. Što Duje sprema ocu?

- Baš sam nedavno gledao dvoboj braće Manninng u NFL-u, a sad se meni događa nešto slično, ha, ha. Što mu spremam? Pa, da mu zabijem što više, koliko god treba.

A što tata sprema Dinamu, hoće li igrači Zagore ići 'u meso’?

- Ne vjerujem, zapravo siguran sam da neće. Tata previše cijeni sve igrače Dinama, neće divljati. Vjerujem da i on navija da mu zabijem bar jedan, naravno, ako Dinamo pobijedi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 11:41