Tom Dubravec / CROPIX
NIJE SE IZVUKAO

DVA DANA NAKON VELIKOG DERBIJA NA POLJUDU STIGLA JE ODLUKA HNS-A! ODBIJENA ŽALBA DINAMA Nenad Bjelica neće biti na klupi Modrih mjesec dana!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 06. ožujak 2020. 17:39

Sastala se u petak Žalbena komisija HNS-a i odbila Dinamovu žalbu na kaznu Nenadu Bjelici. Očekivano, Dinamo je koristio svoje zakonske mogućnosti, koliko god je mogao pokušao produljiti nepravomoćnost suspenzije, Bjelica je vodio momčad s klupe i protiv Rijeke i protiv Hajduka, Dinamo je u tim derbijima uzeo puni ulov. Međutim, sad će se malo odmoriti, barem što se tiče vođenja utakmice s klupe.

- Dinamova žalba je odbijena i suspenzija počinje teći odmah, Dinamo je na e-mail dobio rješenje - potvrđeno nam je u petak poslijepodne iz HNS-a.

Podsjetimo, zbog nesportskog ponašanja, odnosno vrijeđanja suca Marija Zebeca na utakmici u Gradskom vrtu u kojoj je Dinamo izgubio od Osijeka (0:1) HNS-ov disciplinski sudac Alen Klakočer kaznio je Bjelicu jednomjesečnom zabranom vođenja utakmica, a uz to mora platiti 2000 kuna. No, Dinamo se žalio, proces se oduljio, Bjelica je vodio utakmice protiv Intera, Rijeke i Hajduka. A sad kad je kazna potvrđena, uz isti novčani iznos, Dinamov glavni trener neće biti na klupi sve do 6. travnja, a šteta je za Modre ipak manja nego bi bila u prvom 'naletu'. Tada bi propustio pet utakmica, a sad će zbog reprezentativne stanke krajem ožujka, propustiti četiri susreta. Već u nedjelju neće biti na klupi protiv Istre 1961 u Maksimiru, zatim niti protiv Varaždina i Lokomotive na gostovanjima te protiv Slavena Belupa 4. travnja u Maksimiru. Na klupu će se vratiti u gostujućem dvoboju protiv Gorice 10. travnja.

- Primio sam odluku Komisije nakon žalbenog procesa i ne preostaje mi ništa drugo nego pomiriti s kaznom od mjesec dana. Žao mi je što neću biti na klupi Dinama u sljedeće četiri utakmice, ali svakako ću sudjelovati u njihovoj pripremi dok će ih s klupe voditi moji pomoćnici u koje imam apsolutno povjerenje - rekao je Bjelica nakon što je saznao odluku Žalbene komisije.

Zagreb, 230220.
Maksimir.
Utakmica 1. HNL izmedju Dinama i Inter Zapresica.
Na fotografiji: Nenad Bjelica.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Bjelica je u Splitu odradio 100. utakmicu u Dinamu, ali službeno je na klupi bio 99 puta, s obzirom da je bio kažnjen za utakmicu s Benficom u Europskoj ligi prošle sezone. Tako da će na službeni 100. nastup još malo pričekati, dočekat će ga tek protiv Gorice. Prema pravilima Bjelica ne smije sat i pol prije utakmice biti uz momčad, ne bi smio biti ni u kontaktu s momčadi i suradnicima niti tijekom susreta. No, naravno da uvijek postoji način da kažnjeni trener udijeli neki savjet, neku ideju, pa ta suspenzija na kraju i ne mora biti drastična, pogotovo sad kad Dinamo ima 17 bodova više od Hajduka. Definitivno, teže bi Modrima palo da Bjelica nije bio na klupi protiv Intera, Rijeke i(li) Hajduka. Iako, sam Bjelica kaže da nije najbitnije da trener bude na klupi u tih 90 minuta, da je važnija priprema utakmice, treninzi tijekom tjedna. Stoga ne treba očekivati posljedice po Dinamove izvedbe u te četiri utakmice. Utakmice s klupe vjerojatno će ponovno službeno voditi Rene Poms, koji je bio i službeni trener u toj pobjedi protiv Benfice (1:0) u Zagrebu.

Bjelica se dan kasnije nakon izrečenih psovki javno ispričao Mariju Zebecu, navijačima, medijima i kompletnoj javnosti, ali svejedno nije izbjegao kaznu.

Još jedna zanimljivost, Bjelica bi mogao u Velikoj Gorici, kad se vrati na klupu, sjesti na klupu prvaka. Naime, radi se o utakmici 30. kola, Modri bi do tada mogli matematički već osigurati novi naslov. S 12 bodova u četiri iduće utakmice, uz neki novi kiks pratitelja na vrhu Modri bi doista već mogli biti prvaci i prije isteka Bjeličine kazne.

ŠTO ĆE PROPUSTITI?

08/03: Dinamo - Istra 1961

15/03: Varaždin - Dinamo

21/03: Lokomotiva - Dinamo

04/04: Dinamo - S. Belupa

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. svibanj 2024 03:27