DAMIR KRAJAC/CROPIX
LOKOSI SLAŽU MOZAIK

Dva mlada reprezentativca dolaze u Zagreb, a i vraća se povratnik iz Španjolske koji je izborio Primeru

Još dvojica nadarenih albanskih nogometaša ovih dana dolaze na Kajzericu
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 05. kolovoz 2020. 10:56

Odlaskom Lirima Kastratija u Dinamo i Uzunija u Ferencvaros, u jednom se trenutku smanjila albanska kolonija na Kajzerici. Ali, vodstvo Lokomotive promptno je reagiralo i odmah je pogledalo prema području u kojem su i dosad pronalazili mlade i kvalitetne nogometaše, pa će tako još dvojica nadarenih albanskih nogometaša ovih dana doći na Kajzericu!

Prvi dolazi iz Sjeverne Makedonije, iz Vardara, ime mu je Džemal Ibishi. Napadač je, 19 mu je godina i u Lokomotivu dolazi bez odštete, budući da je slobodan igrač. Odigrao je prošle sezone 13 utakmica i postigao dva pogotka u majici Vardara, a istaknimo da je tamošnje prvenstvo bilo prekinuto zbog Covida-19, pa su odigrana samo 23 kola. K tome, Ibishi je od rujna do studenoga bio ozlijeđen i u tom je razdoblju preskočio deset utakmica. Mladi je reprezentativac Sjeverne Makedonije, a ovo mu je bila druga prvoligaška sezona.

Drugi je Sherif Kallaku, bio je kapetan mlade reprezentacije Albanije (do 21 godine), za koju je odigrao 14 utakmica. Dolazi iz albanskog prvoligaša Teute (Drač) i za njega će Lokosi tom klubu platiti 150.000 eura na ime odštete. Riječ je o 22-godišnjem veznom igraču, može igrati i kao zadnji vezni, ali i kao ofenzivni veznjak, a upisao je neke utakmice i na desnom napadačkom boku. Nekoliko su mjeseci trajali pregovori oko dolaska ovoga igrača, kojeg je, kao i većinu albanskih i kosovskih igrača u Lokomotivi, ‘skautirao’ Besnik Prenga...

- Kallaku bi odmah trebao biti pojačanje za Lokose! Uspjeli smo ga dovesti, iako je imao još nekoliko bogatijih ponuda od naše - kaže Prenga. Prošle je sezone za Teutu, koja je natjecanje okončala na petoj poziciji, odigrao 31 prvenstvenu utakmicu (od 36) i postigao je čak 14 pogodaka! Odigrao je i po dvije utakmice u Europskoj ligi i u Albanskom kupu, dodavši još dva zgoditka.

Iz Španjolske se na Kajzericu vratio srednji branič Toni Datković, koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u španjolskom drugoligašu Huesci i ušao je s tim klubom u Prvu ligu. Iako je postojala opcija otkupa ugovora, to se nije dogodilo, jer su Španjolci ponudili premalu svotu, pa će se Datković pojaviti u petak na prozivci. Ali, upitno je hoće li ostati u Lokomotivi. Naime, za njega postoji zanimanje nekih klubova i bude li ponuda adekvatna igračevim i klupskim zahtjevima, Lokomotiva ga neće zadržavati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 14:00