ANDRE PENNER/PA IMAGES/PROFIMEDIA Andre Penner/Pa Images/Profimedia
PO FORMU S HAJDUKOM

Dvije argentinske zvijezde zbog kojih je nastao totalni kaos u Brazilu stigle na treninge na Poljud!

Argentinski reprezentativci nakon cirkusa došli u Hrvatsku. Englezi postavili stroge uvjete!
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 08. rujan 2021. 18:53

Hajdukovci su dva dana trenirali na igralištu Uskoka na Klisu, a danas se vraćaju na Poljud u pripremi nedjeljnog dvoboja kontra Istre. S momčadi trenira i Alexander Kačaniklić, ali Šveđanin ipak neće biti spreman za natjecateljski ritam barem još dva tjedna. Zasad je planirano da se u najboljem slučaju na travnjak vrati u kup-susretu s Primorcem u Biogradu 22. rujna, a možda i kasnije, za susret s Lokomotivom u zadnjem vikendu ovog mjeseca.

Kačaniklić je s ozljedom završio prošlu sezonu, a u novoj sezoni još nije upisao nastup. Dapače, nije ni konkurirao za momčad zbog problema s Ahilovom tetivom.

- Kačaniklić je imao operaciju Ahilove tetive u Švedskoj i sve je prošlo prema planu - objavio je prošlog tjedna sportski direktor Bijelih, Mindaugas Nikoličius.

U Hajduk je došao u zimskom prijelaznom roku, dosad je za Bijele odigrao 14 prvenstvenih i jednu kup-utakmicu, postigavši pritom dva pogotka u HNL-u. Zbog ozljede je pritom propustio najvažniju utakmicu prošlog proljeća, četvrtfinale Kupa s Goricom.

Stigao je na Poljud kao veliko pojačanje, sa životopisom igrača Premiershipa gdje se isticao Liverpool kao najveći klub u karijeri. Ali, Kačaniklić još nije potvrdio da se zaista radi o klasi koja na terenu radi prevagu. Nakon tri i pol mjeseca liječenja neugodne ozljede slijedi postupni povratak u natjecateljski ritam, ali nije sporno da je Kačaniklić veliki adut svom sunarodnjaku Gustafssonu. Iskusni 30-godišnjak, koji može igrati sve uloge u ofenzivnoj koncepciji, bitno će pojačati konkurenciju, ali, jasno, nije doveden samo radi te uloge. Angažiran je da bude pojačanje, zato se nestrpljivo očekuje njegov povratak na travnjak.

Inače, Bijelima se u srijedu na treningu priključuju dva argentinska reprezentativca, vratar Emiliano Martinez i desno krilo Emiliano Buendia. S Bijelima će trenirati sljedećih deset dana, što je vrijeme koje moraju provesti u europskoj izolaciji prije nego li se priključe svome klubu Aston Villi. Kada se zna iz kojeg kluba dolaze, jasno je i kako je uopće došlo do ideje da se nađu na treningu Hajduka.

Poveznica je, dakako, Lovre Kalinić, posuđeni vratar Aston Ville, koji je izašao u susret igračima iz svog kluba. Nećemo kazati dojučerašnjim suigračima jer Buendia je tek ovog ljeta prešao u Norwich. Oba igrača su prošle nedjelje bila na utakmici u Sao Paulu protiv Brazila, dvoboju koji je prekinut već u sedmoj minuti nakon ulaska na travnjak zdravstvenih radnika, koji su prethodno zabranili ulazak u svoju državu igračima koji dolaze iz Velike Britanije jer se ta zemlja u Brazilu nalazi na crvenoj listi glede restrikcija u svezi zaštite od koronavirusa.

Bilo bi stoga zanimljivo čuti od aktera tog dvoboja kako se odvijala situacija iza kamera u Sao Paulu, međutim, Aston Villa je zabranila da se njihove fotografije s treninga Hajduka plasiraju u javnu upotrebu, a shodno tome nisu dopušteni ni razgovori s argentinskim dvojcem.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 16:31