Nenad Bjelica
 Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
PIŠE DAVORIN OLIVARI

EKSKLUZIVNO: SPORTSKE NOVOSTI PRVE DONOSE DETALJE VELIKOG DOGOVORA NA MAKSIMIRU Nenad Bjelica postaje najbolje plaćeni trener u povijesti Dinama!

SN DOZNAJU Trofejni trener Modrih potpisat će novi ugovor s maksimirskim klubom do ljeta 2021. godine
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. travanj 2019. 00:49

Nenad Bjelica ostaje trener Dinama i u subotu će potpisati novi ugovor do ljeta 2021. godine! Tako su nam javili naši izvori, a sve će biti službeno ovjereno u subotu ujutro u Maksimiru, prije puta Modrih za Osijek! Tako je, eto, riješena i ta dvojba, ako je uopće postojala.

Još nakon plasmana u finale Kupa, nakon pobjede nad Osijekom, Bjelica je najavio da će se najkasnije do sraza s Lokomotivom 5. svibnja znati sve, a izgleda da je taj datum pomaknut prema naprijed, pa je dogovor s klupskim čelništvom već postignut. To je zapravo i sasvim logičan slijed maksimirskih događanja. Trener koji je autor fantastične ovosezonske priče s Modrima će sljedeće sezone jurišati na Ligu prvaka. Ili opet pokušati napraviti ovo što je napravio i ove sezone, u Europskoj ligi uhvatiti europsko proljeće. Tko zna, možda i u Ligi prvaka.

Zašto se o Bjeličinu ostanku na klupi Modrih uopće vodila rasprava? Pa zapravo samo zbog toga što sam nije definitivno potvrdio da će ostati trener prije razgovora s čelništvom kluba, iako mu važeći ugovor traje još godinu dana.

Zagreb, 010219.
Stadion Maksimir.
Trener GNK Dinamo Nenad Bjelica odrzao konferenciju za medije povodom 19. kola Hrvatski Telekom Prve lige, 1.HNL.
Na fotografiji: Nenad Bjelica.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Povišica od 280.000 €

Naime, procurila je priča da u Dinamu, kako bi se zaštitili, žele iz ugovora s Bjelicom izbaciti tzv. izlaznu klauzulu, koja je po neslužbenim informacijama iznosila 750 tisuća eura. Logično je da se maksimirski klub želio zaštiti jer je Bjelica imao ponuda iz liga Petice, a takva cifra za klubove iz tih liga je na neki način “kikiriki”.

S obzirom na sve što je napravio s Modrima, te na njegov prijašnji trenerski pedigre, svatko zainteresirani bi takvu cifru odmah “iskeširao” u plavu blagajnu. S druge strane, opet sasvim logično, Bjelica je u zamjenu za izbacivanje klauzule tražio poboljšani ugovor koji je, opet po neslužbenim informacijama, iznosio 720 tisuća eura neto. Stalno pišemo “neslužbene informacije” jer nije običaj da se one službene kad su financije u pitanju, iznose javno. A, opet, po tim neslužbenim informacijama, Bjelica bi potpisom novog ugovora postao najplaćeniji trener Modrih u povijesti, zarađivao bi milijun eura godišnje neto. Do sada je najplaćeniji Dinamov trener bio Vahid Halilhodžić koji je zarađivao 900.000 eura neto. Bjelica je svakako zaslužio tu cifru, jer se upisao u povijest Modrih kao jedan od najuspješnijih trenera. Što znači da i mora imati “povijesnu” plaću.

Bjelica je već počeo selektirati momčad za iduću sezonu, uspješni trener već se bavi i analizom mogućih pojačanja. Iako se nikad ništa ne može garantirati, potpis novog ugovora s Bjelicom, tako se nama čini, ipak garantira novo uspješno razdoblje Modrih.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 14:40