Luka Bonačić
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX
POTVRĐENO

EKSPRESNI ODLAZAK LUKE BONAČIĆA Smjena na klupi posljednjeplasirane momčadi Prve HNL nakon samo sedam utakmica

Piše: Ivica HercegObjavljeno: 08. veljača 2020. 16:29

Poraz u derbiju začelja u Puli nije prošao bez posljedica u redovima varaždinskog prvoligaša - odlukom vodstva kluba donijetom danas u ranim poslije podnevnim satima došlo je do rastanka s dosadašnjim trenerom Lukom Bonačićem.

Iz uprave kluba poručili su da je osnovna vodilja ovog poteza činjenica da rezultati nisu bili u skladu s proklamiranim ciljem ostanka u Prvoj HNL u povratničkoj sezoni. Zato je i primijenjena već uobičajena tzv. šok terapija u namjeri da se u preostalih 15 kola izbori ostanak u najkvalitetnijem razredu hrvatskog nogometa. Također su napomenuli da dosadašnjem treneru zahvaljuju na suradnji i žele mu uspjeh u nastavku njegove bogate trenerske karijere.

S Lukom Bonačićem, prekaljenim trenerskim velemajstorom, čuli smo se odmah po objavi rastanka. U svojem stilu korektno je zaželio klubu uspjeh u borbi za ostankom, svjestan da je na kraju presudio broj osvojenih bodova i položaj na ljestvici.

Podsjetimo, bio je ovo treći boravak Luke Bonačića na klupi varaždinskog prvoligaša (prethodno 1995./96. godine te 2000. na proljeće). Krenuo je s pobjedom protiv Istre 1961 pogotkom Benka u sam smiraj utakmice. Potom su izborene podjele bodova kod kuće sa Slaven Belupom i Osijekom. Od sedam poraza čak četiri su minimalna od po 1:0 (Inter kod kuće, Gorica, Dinamo i Istra 1961 u gostima), te protiv Lokomotive 2:1. Uvjerljivi su porazi doživljeni samo od Rijeke i Hajduka.

Na kraju jeseni i početkom proljetne sezone Varaždin je nanizao četiri poraza, od kojih su prije posljednjeg u Puli bolji bili Dinamo i Rijeka na strani, te Hajduk kod kuče. Gostovanje u Puli označeno je kao jedna od presudnih utakmica u borbi za ostanak, u kojoj na žalost momčad Varaždina nije bila na potrebnoj razini.

Kada se sve realno sagleda u Varaždinu od početka nisu uspjeli izliječiti kroničnu neučinkovitost svoje ofenzivne linije o čemu svjedoči tek 14 postignutih pogodaka u 21 utakmici,što je prosjek od dva pogotka na tri utakmice (0,66).

Tko će naslijediti Luku Bonačića, nakon što je prvih 11 kola momčad vodio Borimir Perković, još nije odlučeno. Za sada je kao privremeno rješenje trenerska briga o prvotimcima povjerena Zoranu Kastelu, koji je obojici bio prvi pomoćnik i najbliži suradnik. On će voditi momčad već danas na test utakmici kod četvrtoligaša Međimurca u Dunjkovec-Pretetincu. Tom prilikom veću minutažu dobit će igrači iz šireg izbora koji nisu konkurirali za susret u Puli. Također će zbog ozljeda otpasti Drožđek, Stolnik, De. Glavina i Špičić, od kojih su posljednja trojica bili u srednjoj liniji obje utakmice ove sezone.

A tko će biti 'treći čovjek' na klupi Varaždina u ovom prvenstvu kao novo rješenje do kraja sezone trebalo bi biti poznato do sredine tjedna, jer treba znati da će Varaždinci i u sljedećem kolu na zahtjevno gostovanje, ovaj puta u subotu kod Inter Zaprešića.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 10:48