Tea Cimaš / Cropix
RIJEKA OSTAJE PRVOLIGAŠ

Elvis Scoria novi trener Rijeke! Klub s Kantride će voditi dva kola: 'Nisam ih mogao odbiti'

Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 02. svibanj 2012. 12:09

Elvis Scoria novi je trener Rijeke, priopćili su u ponedjeljak ujutro iz kluba s Kantride. Scoria će posrnulu momčad Rijeke voditi do kraja ove sezone, dakle dva kola. Nakon toga Scoria bi trebao sjesti za stol s čelnicima kluba i dogovoriti eventualnu suradnju na duže vrijeme:

- Rijeka je moj klub i kada su me pozvali nisam ih mogao odbiti, kazao je Scoria.

Jučer ujutro bilo je: “Čudna mi je ta priča”. Poslijepodne: “Opet smo razgovarali, razmislit ću.” Navečer: “Pričao sam s predsjednikom triput, čut ćemo se još jednom ujutro pa ću onda odlučiti.” Jučer u 7.45: “Mislim da neću doći”, pa u 9.00: “Dolazim!” Poznato je da Scoriju zna povući emocija. Što je presudilo ovaj put?

- Predsjednik Mišković je pokazao jednu iznimnu želju za riječkim zajedništvom, da svi koji možemo pomoći damo apsolutno sve što imamo u sebi u ovih 10 dana do kraja prvenstva. Eto, zato sam pristao i na tu soluciju koja na prvu nije djelovala nimalo primamljivo. Najkraće rečeno: Rijeka zove pa ću, ako treba, biti i trener za dva kola.

Dakle nema ni dogovora, ni ugovora o daljnjoj suradnji?

- Nema. Nije bitno. Jedino je važno da u ovo malo vremena iz momčadi izvučem što je više moguće. O eventualnom budućem ugovoru razgovarat ćemo kad obavimo ovaj posao do 12. svibnja.

Koliko dobro Elvis pozna momčad?

- Donekle dobro. Gledao sam televizijske prijenose Rijekinih utakmica, ima igrača koje sam trenirao, ali ima i novih. Slušaj, svima je jasno da se u ovako strašno kratkom vremenu prvenstveno treba poraditi na psihi igrača i ono malo, koliko se može, na taktici.

RIJEKA OSTAJE PRVOLIGAŠ

Strah od ispadanja u drugu ligu za NK Rijeku sada je stvar prošlosti. Naime, drugoligaš Dugopolje nije tražilo licencu za prvu ligu tako da će klub s Kantride i iduće sezone gledati svoje ljubimce u 1.HNL.

O svemu je medije izvijestilo i NK Dugopolje službenim priopćenjem:

Uzimajući u obzir složenost postupka za licenciranje, ali i jasan cilj NK Dugopolje da točno informira javnost, navodimo isključivo činjenice koje su izravno utjecale na odluku Uprave.

Naime, Uprava kluba je paralelno sa licenciranjem pregovarala sa potencijalnim sponzorima čija bi ulaganja zatvorila financijsku konstrukciju za I. HNL. Na dan 25.04.2012 godine, u samom vrhuncu pregovora kada smo ispunili sve kriterije za licenciranje izuzev financijskih (koje smo u dva navrata dopunjavali i 30.04. dobili potvrdu o ispunjenju), a i sportski rezultat nam je bio naklonjen, u 15:58 sati putem faxa smo zaprimili poziv na dostavu očitovanja o Žalbi Komisiji za licenciranje HNS–a u kojoj se pobija odluka Komisije za licenciranje sa obrazloženjem da je Komisija za licenciranje pogriješila i da NK DUGOPOLJE ne ispunjava također ni kriterij P.04 s oznakom „A“ koji je uvjet za izdavanje licence UEFA licence i Licence za I. HNL za natjecateljsku 2012/13. godinu obzirom da nije dostavio izvadak iz Registra profesionalnih športskih klubova (uz oznaku samo profesionalni klubovi).

Obzirom na rok između zaprimanja Poziva putem faxa na dan 25.04.2012. godine u 15:58 sati i roka za dostavu očitovanja do 30.04.2012. godine, nismo sa potencijalnim sponzorima i igračima ispregovarali ugovorne stavke za potpis preostalih ugovora o profesionalnom igranju te samim time nismo niti poslali Zahtjev za upis u Registar profesionalnih športskih udruga MZOŠ RH niti smo u mogućnosti dostaviti izvadak iz istog.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 15:41