MOGUĆI DIREKTOR HAJDUKA

Enigma zvana Andersson: Šveđanin je transferirao dva Afrikanaca iz Sijera Leonea

Piše: Vedran PavičićObjavljeno: 01. lipanj 2013. 11:53

Kontinuirana potraga za novim sportskim direktorom čelnike Hajduka je , čini se, dovela do toga da rješenje za tako važnu i odgovornu funkciju potraže u inozemstvu. Shodno tome jučer se nešto prije 14 sati na Poljudu pojavio Šveđanin Jens T. Andersson.

O Anderssonu se uistinu malo toga zna, u AIK-u je radio od 2007. godine da bi 2009. godine postao trenerom tadašnjeg drugoligaša Siriusa, ali na klupi nije izdržao cijelu sezonu već je podnio ostavku zbog slabih rezultata. U AIK se vratio 2010. godine da bi preuzeo funkciju sportskog direktora koju je obnašao gotovo tri godine. Za to vrijeme kao njegovi najbolji poslovi spominju se transferi dvojice Afrikanaca iz Sijera Leonea; Mohhamed Bangura je prodan u škotski Celtic, a Teteh Bangura u turski Bursaspor. Po Expressenu to su glavne preporuke za Anderssona, ali vjerojatno će navijačima Hajduka sva ta imena malo značiti.

Nije ni čudno da su mnogi simpatizeri Bijelih s nevjericom reagirali na vijest da bi sportski direktor mogao postati anonimni Šveđanin, očekivalo se da će ta funkcija pripasti nekom znatno poznatijem nogometnom djelatniku. Međutim, očito da kontakti Bijelih s nogometnim znalcima iz Hrvatske nisu dali nekog velikog rezultata, kao kandidati za sportskog direktora spominjali su se Mario Stanić i Tonči Martić, ali ta priča nije se pomakla iz zone nagađanja.

S obzirom na hitne potrebe Hajduka za sportskim direktorom, rješenje se potražilo u Anderssonu čiji motivi za dolazak u Hajduk mogu biti višestruki, ali najmanje je vjerojatno da se radi o novcu koji bi na Poljudu mogao zaraditi. Poznato je da Hajduk nema novčanih sredstava za skupe akvizicije, čak bi i sama plaća za čovjeka koji dolazi iz države visokog ekonomskog standarda mogla predstavljati problem za predsjednika Brbića i ostale čelnike Bijelih. O manjku novca za moguća pojačanja ne treba ni govoriti, takvo će stanje potrajati sve dok Hajduk ne proda nekoliko prvotimaca što bi, ako do dogovora dođe, trebao biti prvi zadatak za našoj javnosti potpuno nepoznatog Jensa Anderssona.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 10:45