VOJKO BASIC/CROPIX
HR igrači, najsigurnija oklada

Era bez Caktaša i čekanje na domaće klase, je li Teklić taj? Hajduk mora zadržati duo, ma koliko koštalo

Danas je neko drugo vrijeme, bez romantike i sentimenta, igrači dolaze sa svih strana svijeta
Piše: Toni RoićObjavljeno: 14. siječanj 2021. 14:22

Svaki novi početak za navijače Hajduka je velika nada, ali nada koja se već 16. godinu u nizu na kraju balade pokaže uzaludnom. U bivšoj jugoslavenskoj ligi, nakon naslova prvaka iz 1955. sljedeći je dočekan baš 16 godina kasnije, onaj legendardni iz 1971. godine, najviše sažet kroz utakmicu na beogradskom stadionu JNA, kada je Partizan vodio 3:0, a Hajduk pobijedio 4:3.

Tek dva ili tri igrača Hajduka bili su tad sa strane, svi ostali iz Splita i Dalmacije. Danas je neko drugo vrijeme, bez romantike i sentimenta, igrači dolaze sa svih strana svijeta, a poput njih i mlade domaće talente zanima samo novac. Zato i jest ključno pitanje Hajduka na početku 2021. može li se zadržati dvojac Marin Ljubičić - Stipe Biuk, dva glavna igrača juniorske momčadi, novi Balić i Vlašić kako mnogi nogometni znalci tvrde?

Jučer se na Braču najviše iščekivalo hoće li oni nastupiti jer svi su svjesni da je era Mije Caktaša na završetku, te da kapetan samo čeka na priliku za inozemni angažman. Čak i kada bi pristao ostati, bilo bi isto, Hajduk mora dočekati lidere i znalce iz svoje škole. To je najsigurnija oklada u svakom smislu jer može biti najjeftinije, najbolje i najisplativije.

- Hajduk mora zadržati Ljubičića i Biuka, ma koliko koštalo - kazao nam je u nedavnom razgovoru Marijo Osibov, bivši trener Hajduka II, u čije su vrijeme dolazili Vlašić i Balić.

Ljubičić protiv Solina nije mogao zaigrati zbog lakše ozljede, a krilni napadač Biuk ušao je u zadnjih desetak minuta. Dovoljno da s nekoliko poteza pokaže da nije slučajno to što se o njemu govori i piše. U prvom poluvremenu vrijedilo je vidjeti samo Teklića. Lijeva noga koja može sve i oko koje vidi na sve strane. Još malo iskustva, čvrstine i samopoudanja i on bi morao uskočiti u Caktaševe kopačke.

I za kraj samo napomena o značaju povratka vratara Lovre Kalinića, o kojem će se još dosta govoriti, te uvredljiva poruka Torcide u Postirama s usporedbom ženskog spolnog organa u karakternom smislu. Nije to lijepo vidjeti ni igračima, ni nikome, ali Split je to, željan velikog Hajduka ili bar velikog koraka prema njemu u 2021.

Linker
14. siječanj 2021 14:22