Čeka nas zanimljiv obračun Rijeke i Gorice
 SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
MUKE PO DALJINSKOM

Evo gdje pratiti epski finiš HNL-a: Četiri utakmice igraju se istovremeno, ali neće biti multiprijenosa!

‘Imat ćemo uvodnu emisiju iz studija prije početka spomenutih dvoboja‘, poručuju s Arenasport TV-a
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 21. svibanj 2021. 11:48

Kako će Arena Sport TV pratiti utakmice posljednjeg kola Prve HNL? Četiri dvoboja u kojima se odlučuje o putnicima u Europu, odnosno o ispadanju iz lige, počinju u 17 sati, dok je okršaj Dinamo - Šibenik, rezultat kojeg neće nimalo utjecati na izgled ljestvice, na rasporedu u 19.30 sati.

- Na četiri Arenina kanala bit će izravno prenošene sve četiri utakmice koje počinju u isto vrijeme. Imat ćemo i uvodnu emisiju iz studija prije početka spomenutih dvoboja, a nakon završetka tih okršaja počinje naša emisija Prva liga, s izravnim javljanjem s terena, s izjavama trenera i igrača - rekao nam je komentator i koordinator Prve HNL na Arena Sportu, Toni Živković.

Hoće li biti multiprijenosa?

- Ne, svaka će utakmica biti prenošena na svom kanalu. Nemamo tehničke uvjete za multiprijenos i odlučili smo na ovaj način prenositi iznimno uzbudljivu završnicu našeg prvenstva, kako bi svatko mogao izabrati utakmicu koju želi gledati. Pa će tako utakmica Osijek - Istra biti na Areni 1, Rijeka - Gorica na Areni 3, Hajduk - Lokomotiva na Areni 4 i Slaven Belupo - Varaždin na Areni 5. Naravno, naši će komentatori obavještavati gledatelje o promjenama rezultata na drugim terenima, pokazivat ćemo na ekranu i ažuriranu ljestvicu uživo s trenutačnim stanjem. A kasnija utakmica Dinamo - Šibenik bit će prenošena na Areni 3.

Ovoga će vikenda Arena Sport prenositi oko 80 utakmica, na rasporedu je i posljednje kolo francuske i talijanske lige. Utakmice prenosi 20-ak komentatora, a dolazeći će vikend biti posebno zahtjevan zbog spoznaje da se velik broj utakmica igra u isto vrijeme, poput ove četiri u našoj ligi.

- Prije nekoliko godina dogodio se sličan slučaj, tada su tri utakmice HNL-a bile igrane u isto vrijeme, a sad imamo jednu više. I to je vrlo zahtjevno, možda i najzahtjevnije dosad, ali siguran sam da ćemo dobro odraditi posao - kaže Živković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 22:26