Božidar Šikić
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
TV-PRAVA NA STOLU

Evo kako ćemo gledati HNL od ljeta, bit će dostupan u cijelom svijetu: ‘Nitko nije toliko glup da sve..‘

Za komentar aktualne situacije oko TV-prava upitali smo predsjednika Lokomotive, Božidara Šikića.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. lipanj 2020. 21:01

Direktor Lokomotive Božidar Šikić pozdravio je novi ugovor o televizijskim pravima:

- Svako povećanje sredstava znači svima nama u Hrvatskoj, ne samo u hrvatskom nogometu. Što će biti dalje to ćemo vidjeti. Pokazane su nam ponude, rekli su kakve su. Ako je to sve jedan kroz jedan, ako zadovolje sve kriterije, dakako i garancije, to je super. Svima će to odlično doći. Mislim da svi možemo biti zadovoljni - kazao nam je Šikić.

Najbolju ponudu koju su klubovi blagoslovili poslala je tvrtka Endorphin Magine osnovana u Londonu prije nepuna četiri mjeseca, možda baš kako bi kupila TV prava za HNL, u kojoj je glavni čovjek Šveđanin Gunnar Winbergh. Iza nje stoji Magine Holding. Hajduk je izrazio sumnju da ta agencija nije pouzdana i odbio dati podršku novom ugovoru.

Predsjednik Bijelih Marin Brbić to je kazao na sastanaku. U Hajduku očito nisu uvjereni da će novi vlasnik biti uredan platiša.

- Svi imamo pravo sumnjati, nema govora o tome. No, nitko nije toliko naivan i glup da neće sve provjeriti, da neće sve biti jedan kroz jedan. Ne vjerujem da je bilo tko toliko neiskusan - prokomentirao je Šikić, pa sa još jednom osvrnuo na 7-9 milijuna eura koliko će klubovi dijeliti godišnje.

Sedam bi trebalo biti fiksno, najmanje toliko, a ostalo može doći kroz bonuse i sponzorstva. IO HNS-a će odlučiti hoće li ugovor biti potpisan na deset godina, što je jedna od opcija ili na sedam. U varijanti ako je to deset godina se paketu većem od stotinu milijuna eura.

- Ako netko u HNL-u živi od 15 milijuna kuna, onda će mu pet ili šest milijuna godišnje, koliko će dobiti, puno značiti - zaključio je Šikić.

Inače, predstavljen je i model po kojem će streaming-servis Magine Pro biti dostupan gledateljima u cijelom svijetu. Dakle, iz bilo kojeg kutka zemaljske kugle moći će se kupiti pojedinačna utakmica HNL-a....

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 01:42