VLADO KOS/CROPIX Cropix
IZJAVE TRENERA

Evo kako je Nenad Bjelica reagirao nakon novog kiksa i eksplozivnog tjedna u kojem su sijevale optužbe

‘Znali smo što će Varaždin igrati čim smo vidjeli sastave, oni su ekipa koja se sjajno brani...‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. svibanj 2021. 21:37

Nogometaši Dinama već mogu lagano pripremati proslavu naslova prvaka nakon što je Osijek u posljednjem susretu 32. kola na stadionu Gradski vrt odigrao 1:1 protiv Varaždina promašivši jedanaesterac za pobjedu u osmoj minuti sudačke nadoknade. Dinamo sada ima šest bodova više i utakmicu manje, a do kraja su četiri kola.

Gosti su poveli u 70. minuti golom Jorgea Obregona, a pet minuta kasnije izjednačio je Ramon Mierez svojim 21. golom ove sezone. Argentinski napadač je u osmoj minuti nadoknade imao priliku iz jedanaesterca donijeti Osijeku pobjedu, ali je njegov udarac obranio Dinko Horkaš, dinamov vratar na posudbi.

"Čvrsta utamica obostrano i rekao bih na kraju realan ishod bez obzira što smo promašili penal u zadnjim minutama. Varaždin se dobro i organizirano branio, vrlo kvalitetno. Mi smo pak bili malo sterilni, pogotovo u prvom dijelu, u drugom smo bili bolji, ali zadovoljan sam zalaganjem igrača, ne sam večeras nego u cijelom prvenstvu", bila je prva izjava Nenada Bjelice nakon novog kiksa.

"Znali smo što će Varaždin igrati čim smo vidjeli sastave, oni su ekipa koja se sjajno brani, i sve naše utakmice ove sezone su bile teške, na knap, pobijeđivali smo ih s golom razlike. Tako je bilo i danas, samo što nismo uspjeli, ali ponavljam - ovo je bio realan ishod", spustio je Bjelica 'loptu na zemlju' nakon kanonade koju je ovoga tjedna uputio prema Dinamu, Rijeci, HNS-u...

Trener Varaždina Zoran Kastel bio je očekivano zadovoljan remijem u situaciju kada svaki bod znači eventualni ostanak u ligi. Nakon 32. kola na začelju je Istra sa 25 bodova, jednim bodom manje od Lokomotive i dva manje od Varaždina.

"Mi smo se dobro branili, uspjeli smo spriječiti njihov veliki broj ubačaja s bokova u igri, ali nismo u prekidima i tu smo imali puno problema. Mi smo imali i puno problema u sastavljanju ekipe za večerašnju utakmicu i zato svaka čast dečkima. Ovaj bod nam jako puno znači za samopouzdanje".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 06:32