Rasmus Lauritsen
 SCREENSHOT: YOUTUBE
RIJETKO VIĐEN SLUČAJ

Evo kako je veliko pojačanje stiglo na Maksimir: ‘Želim igrati u Dinamu! Ako treba, uzmite mi od plaće‘

Rasmus Lauritsen bio je samo jedan od stopera koje su imali na radaru. Htjeli su ga pod svaku cijenu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. listopad 2020. 23:01

Rasmus Lauritsen, novi stoper Modrih, stigao je u Zagreb direktnim letom iz Kopenhagena. Prvo je po dolasku odradio test na koronavirus, a onda se uputio na liječnički pregled.

Ovih dana napisali smo sve podatke o stoperu koji je stigao iz švedskog Norrköpinga, pa nas je zanimala neka priča iza kulisa, kako je uopće došlo do tog transfera, po Transfermarktu najskupljeg igrača tog kluba.

Dinamo je na radaru imao dosta stopera, jer se ta pozicija željela popuniti, bilo je to “pod mus”. Jedan od stopera koji je od samog starta bio u kombinaciji je 24-godišnji danski stoper. Modrima ga nitko nije ponudio, nego su sami preko svojih veza diljem svijeta došli do podatka da se radi o klasnom igraču koji će biti pojačanje, čovjeku koji će odmah moći zaigrati u sastavu.

image
Rasmus Lauritsen
SCREENSHOT

Osim o pozitivnim saznanjima o njegovim igračkim kvalitetama, posebno su se raspitivali o njegovim karakternim crtama. Nisu željeli dovesti igrača koji bi moguće mogao biti problem u svlačionici. Kako to već ide po protokolu, prvo su se javili njegovu klubu Norrköpingu koji je u prvom trenutku kazao da Lauritsen nije na prodaju. Objašnjavali su u švedskom klubu da se Norrköping bori za vrh ljestvice u prvenstvu, te da im je Lauritsen bitan jer je stožerni igrač, njihova prva vedeta. Međutim, bez obzira na takav stav švedskog kluba, kad se nije ostvarila priča s Benjaminom Kuščevićem, Dinamo je Šveđanima ponudio cifru od 1,2 milijuna eura. Nakon te ponude više Norrköping nije kazivao da Lauritsen nije na prodaju, ali je odmah gurnuo svoju cijenu, koja je iznosila 2,2 milijuna eura. Dinamo na to nije želio pristati, ali je u međuvremenu kontaktirao i Lauritsena.

Stoper je izrazio ogromnu želju za dolaskom u plavi klub, a odmah je i “kupio” maksimirske čelnike.

- Želim doći u Dinamo! Pristajem da i ja sudjelujem u cifri koju ćete isplatiti Norrköpingu, uzmite od moje plaće!

Nakon tih njegovih rečenica, u Dinamu više nije bilo dvojbe, Lauritsena se željelo dovesti pod svaku cijenu. Ali nisu u plavom klubu pristali na Lauritsenovu žrtvu, nisu htjeli da on svojom plaćom sudjeluje u transferu, već su pred Šveđane izašli s novom ponudom, koja je glasila 1,6 milijuna eura. Lauritsen se opet uključio u priču, kazao je svojima u klubu da on zaista ima veliku želju otići u Dinamo i tamo nastaviti karijeru.

Švedski klub je pristao na novu Dinamovu ponudu i jučer je Lauritsen doletio u Zagreb.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 21:27