DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
USUSRET DERBIJU

Evo kako ozlijeđeni Petković može odlučiti derbi: ‘Znam da žele Miereza, on je možda i najbolji u HNL-u‘

Utakmicu Osijeka i Dinama najavili smo u našem SuperSportske Podcastu, uz zanimljivog gosta.
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 21. travanj 2021. 13:27

Večeras se od 20.30 sati na osječkom Gradskom vrtu igra derbi 30. kola HNL-a u kojem Osijek dočekuje Dinamo. Bit će to ogled koji bi mogao odlučiti o naslovu prvaka, u sezoni kad je biti prvakom iznimno bitno, zbog ekskluzivnosti prava nastupa u Ligi prvaka sljedeće sezone.

Dok će domaći do bodova pokušati stići preko svog glavnog napadača i vodećeg strijelca lige, Ramona Miereza, u Dinamu će do posljednjeg trenutka biti upitan nastup Brune Petkovića. Napadač Vatrenih ima problema s ramenom, ali po mišljenju Davorina Olivarija, novinara Sportskih novosti, nema dileme...

- On je spreman, očigledno želi igrati, ali postavlja se pitanje koliko to rame njemu smeta. Možda ga i ne boli, ali je ozlijeđen. To sigurno nije idealna situacija za svakog napadača, jer sigurno je da o tome na terenu misliš. I protiv Istre se stalno primao za rame... Veliko je pitanje može li on dati maksimum u ovakvoj utakmici koja će zahtjevati maksimum... Jedno je želja igrača, a drugo je može li on s tom ozljedom napraviti ono što bi morao - kaže Olivari.

Njegovo razmišljanje bilo je uvod u ono što će reći Nikola Jurčević, gost našeg SuperSportske Podcasta. Nekoć je i sam bio napadač, ofanzivac, pa zna koliko je teško igrati u ovakvim situacijama.

- Dosta je nezgodno, ako od zagrijavanja moraš paziti na koljeno, gledati, ispipavati se. On mora igrati na klasu, tražiti situaciju i poziciju gdje će nešto uspjeti izvući. Neće ići u beskompromisne duele. On često ima igrače na leđima....

Mierez?

- Odličan je. I u Istri je bio igrač koji je pokazivao kvalitetu. On ima 20 golova, što je izvanredna brojka već sada, ali i drugi detalj je bitan. On 90 minuta igra pressing, tuče se na terenu, daje veliku energiju. On je uz Ivušića i Škorića karakterno ključan igrač Osijeka. Tu se vidi Bjeličin ukus. Mierez, nebitno igra li s Dinamom ili Istrom ili Belupom, svaku utakmicu ide do kraja. Zanimljiv je i europskim klubovima, znam da se dosta raspituju za njega.

Iza Lea Messija, Mierez je ove sezone drugi najefikasniji argentinski igrač u Europi...

- Nisam ni znao za taj podatak, ali on je u zadnjih 15 godina možda i najbolji igrač glavom u HNL-u. Ne zabija on samo zicere, zabija i iz brojnih teških situacija - rekao je Jurčević.

​Cijeli SuperSportske Podcast #32 s Nikolom Jurčevićem pogledajte u nastavku:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 20:37