Dinamo korona ilustracija
 DAMIR KRAJAC/CROPIX, PROFIMEDIA
NEGDJE JE ZAPELO

Evo kako se korona probila na Maksimir i kada su se pojavili prvi simptomi! Pa kako se to moglo dogoditi?

Svi iz Dinamove delegacije su testirani prije puta, ne samo stručni stožer i igrači
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. studeni 2020. 11:04

Gdje su se koronavirusom zarazili trener Zoran Mamić, članovi stručnog stožera i Dinamovi igrači? Naravno da se ništa ne može kazati sa stopostotnom sigurnošću, ali nekako se čini da su iznimno infektivni virus pokupili u Moskvi. Očito je put u Rusiju otvorio vrata ulasku korone u plavi dom.

Kako se to moglo dogoditi? Tko bi to znao... Dinamo na svakom europskom putovanju traži posebne uvjete u hotelima u kojima boravi. Recimo, iz Zagreba uvijek dovode svog kuhara, jede su isključivo u prostoru koji je namijenjen za Dinamo, dizala u hotelima koristi samo delegacija i igrači Modrih. Svi lokalni, domaći vozači autobusa ili kombija za opremu moraju biti testirani, a ta dva dana u kojima su na raspolaganju ne smiju kući, nego ostaju s dinamovcima u hotelu. Dakle, sve je maksimalno osigurano da se ne dođe u kontakt s virusom. Nadalje, svi iz Dinamove delegacije su testirani prije puta, ne samo stručni stožer i igrači. Dakle, svi koji su putovali u Moskvu bili su negativni. Testirani su i djelatnici turističke agencije koja je osiguravala putovanje. Dakle, zrakoplov koji je letio za Moskvu bio je “corona free”.

image
Zagreb, 221020.
Stadion Maksimir.
UEFA Europa liga, 1. kolo, skupina K, utakmica: GNK Dinamo - Feyenoord Rotterdam.
Na fotografiji: Zoran Mamic.
Foto: Damir Krajac/CROPIX
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Za vrijeme boravka u bilo kojoj stranoj državi, nitko od dinamovaca ne smije izlaziti iz hotela! Tako je, naravno, bilo i u Moskvi, nitko iz hotela nije promolio niti nos. Otišlo se samo na službeni trening, press konferenciju i sastanak UEFA-e. Naravno, vozili su oni testirani i negativni vozači koji su boravili s Modrima u hotelu, sve je bilo po propisu i protokolu. U hotelu su svi zaposlenici nosili maske, nitko nije viđen bez nje, a uostalom, kontakti sa zaposlenicima bili su minimalni. Dakle, kad je Dinamo u pitanju, rizik zaraze je bio zaista sveden na minimum. No, virus se negdje uspio probiti.

Saznajemo da su Rusi kao narod podosta opušteni kad se radi o koronavirusu. Recimo, kad su se dinamovci vozili s aerodroma, odnosno na trening i utakmicu, moglo se zapaziti da u gradskom prijevozu mnogi ne poštuju epidemiološke mjere, vrlo mali broj ljudi nosi maske. Tako da je sasvim izvjesno da se virus lakše širi. Možda je netko od zaposlenika stigao na radno mjesto gradskim prijevozom, možda je bio zaražen, pa je bez obzira na nošenje maske zarazio nekog od dinamovaca. Uostalom, dokazano jest da maske samo umanjuju mogućnost širenja virusa, ništa više od toga. Uglavnom, simptomi zaraze pojavili su se nakon povratka iz Moskve što navodi na zaključak da je tamo i došlo do zaraze zbog koje je jučer Dinamo bio hendikepiran.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 10:48