CROPIX
IZVJEŠTAJ S TRIBINA

EVO KAKO SU 'DISALI' NAVIJAČI ZA VIKEND Zbog kazne Hajduku Jadranski derbi nikad mirniji, BBB-i bakljama prekinuli susret u Koprivnici na 30 sekundi

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. listopad 2018. 16:21

U okviru projekta “Izravna prevencija navijačkoga nasilja” promatrači HHO-a pratili su utakmice 12. kola HT prve Hrvatske nogometne lige, te su na temelju izravnog uvida i prikupljenih podataka zabilježili sljedeća do-gađanja.

Priopćenje HHO-a prenosimo u cijelosti.

NK ISTRA 1961 – NK OSIJEK 1:1

Susret 12.kola HT 1.HNL između NK Istre 1961 i NK Osijeka odigrao se 27.10.2018, na stadionu Aldo Drosina u Puli, pred oko 850 gledatelja, od kojih oko 20 pripadnika Kohorte (NK Osijek).

Susret je odigran u korektnoj atmosferi bez ikakvih navijačkih incidenata.

HNK HAJDUK – HNK RIJEKA 1:1

Susret 12.kola HT 1.HNL između HNK Hajduka i HNK Rijeke odigrao se 28.10.2018, na stadionu Poljud u Splitu. Zbog kazne koju je HNK Hajduk dobio zbog nereda na tribinama Poljuda u devetom kolu HT 1.HNL., utakmica je odigrana bez gledatelja.

NK SLAVEN BELUPO – GNK DINAMO 0:2

Susret 12.kola HT 1.HNL između NK Slaven Belupa i GNK Dinama odigrao se 28.10.2018, na stadionu Ivan Kušek Apaš u Koprivnici, pred oko 1900 gledatelja, od kojih oko 150 pripadnika Bad Blue Boysa (GNK Dina-mo).

U 76.minuti sudac je na 30 sekundi prekinuo utakmicu zbog toga što su Bad Blue Boysi zapalili 8 baklji, od kojih su dvije ubačene na teren.

NAPOMENA: Nakon nedavnog navijačkog sukoba u Karlovcu, na ulicama Zagreba prošlog tjedna nastavljeni su divljački pohodi navijačkih skupina. Prema pisanju medija, skupina od desetak osoba, članova navijačke sku-pine Bad Blue Boys (GNK Dinamo), zamaskiranih i naoružanih šipkama i palicama, napala je jednu osobu is-pred zgrade Sveučilišne i nacionalne biblioteke, vičući:“Tovari, dolje Tovari!“ (pogrdni naziv za stanovnike Dalmacije). Mediji smatraju da je ova osveta maskiranih divljaka i zbog demoliranja 2 kombija puna BBB-ovaca koji su se vraćali sa utakmice na uglu Držićeve i Trnine ulice u Zagrebu.

Policijska uprava Zagrebačka priopćila je da je u srijedu oko 18:00 ispred NSB-a više nepoznatih počinitelja napalo 21-godišnjaka koji je pobjegao u predvorje knjižnice, a nepoznati počinitelji su krenuli za njime. U predvorju knjižnice se nalazio i 29-godišnji građanin koji je pokušao zaustaviti napadače te je udario 21-godišnjaka, koji je teško ozlijeđen.

Pohod su nastavili u obližnjem ugostiteljskom lokalu u Paromlinskoj ulici, koji je napadnut samo zbog svoga imena (Dalmatinka), prilikom čega su teško ozlijedili 64-godišnju vlasnicu Baricu K. Prema izvješćima medija i policije, napadači su napravili značaju materijalnu štetu u lokalu, a vlasnica je sa potresom mozga, prijelomom rebara, izbijenih zuba i sa opekotinama od baklje 'bengalke' završila na operacijskom stolu u KB Dubrava.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 23:56