Damjan Tadic / CROPIX / Damjan Tadic / CROPIX
MAJSTORICA ZA POVIJEST

EVO KAKVE MLADE ZVIJEZDE IMAJU HAJDUK I DINAMO AKO DOĐE UTAKMICE GODINE Modri okupljaju 'dream team', a Hajduk je prvi i ima čak 10 reprezentativaca!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. svibanj 2020. 22:17

KAKVE JUNIORE IMA HAJDUK? Čuić prvi topnik momčadi pune reprezentativaca

Trener juniora Hajduka koji se nadaju Ligi prvaka je Marijan Budimir koji je svojevremeno s Poljuda otišao kao nadareni igrača u Udinese, a u Hajduku je bio pomoćnik Siniši Oreščaninu, kako u drugoj tako i u prvoj momčadi Bijelih. Nedavno je čuvar mreže Karlo Sentić priključen čak prvoj momčadi, brani za drugu, a ima pravo još igrati za juniore. On je u kadru reprezentativaca, a među onima koji jesu ili su prolazili kroz mlađe nacionalne selekcije su još Unušić, Iličić, Jenjić, Jurica, Čuić, Brnić, Šarić, Topić, Jurica, Bekavac…

Ove sezone iskočio je među juniorima Mario Čuić koji je s 12 pogodaka prvi strijelac lige, a za nagradu participira i u drugoj ekipi, u kojoj su još povremeno Ivan Brnić (8 golova) te Ivan Šarić (4 pogotka). Njih dvojica su udarni napadački tandem, Brnića krasi nevjerojatna brzina, a iza njih ordinira Tino Blaž Lauš kao polušpica, dok je u vezi još Bruno Jenjić (7 pogodaka), igrač koji izvodi manje-više sve prekide te dobro surađuje s već spomenutim Čuićem koji se odlično ubacuje iz drugoga plana kao veznjak. (dku)

KAKVE JUNIORE IMA DINAMO? Dream team s Gvardiolom, Marinom, Krizmanićem...

Dođe li do majstorice koju kroz neslužbene kanale kao glavnu ideju provlači HNS, Dinamo bi u tom susretu mogao zaigrati u najjačem sastavu. Praktički, Dinamov juniorski “dream team”. Jer, dosad su već neki juniori bili u programu prve momčadi ili igrali za Dinamo II, pa igrali juniorsku Ligu prvaka, zbog toga propuštali utakmice juniorske lige.

Neki su i zbog preopterećnosti i interesa kluba da igraju za prvu momčad oslobođeni napora u juniorskom prvenstvu. Međutim, dođe li do te utakmice s Hajdukom, u terminu u kojemu nemaju nikakvu drugu obvezu (spominje se sam kraj srpnja), Modri bi mogli okupiti sve najbolje što imaju u tom uzrastu. A tu su, primjerice, Joško Gvardiol i Antonio Marin, Tomislav Krizmanić, Josip Šutalo i Renato Josipović, već od ranije Julardžija, Jurišić, Janković, Karrica... Možda bi u Maksimiru odlučili priklljučiti i Argentinca Godoya. U svakom slučaju, Dinamo bi u majstoricu mogao ući s vrlo moćnom škvadrom i slatkim brigama za trenera Miokovića. (tn)

PODSJETNIK NA PRVU: Jenjić s bijele točke odlučio prosinački derbi

Prvi ovosezonski derbi juniora Hajduka i Dinama, odigran je na Poljudu sredinom prosinca, mladi Bijeli zasluženo su dobili i postali jesenski prvaci. Presudio je pogodak Jenjića s bijele točke u susretu u kojemu je Hajduk bio bolji u prvom, a Dinamo imao vrlo dobre periode u drugom dijelu. Susret je igran nekoliko dana nakon što je Dinamo u juniorskoj Ligi prvaka svladao Manchester City. Trener domaćih Budimir spominjao je činjenicu da su u kadru Modrih bila osmorica iz dvoboja sa Cityjem, a trener Dinama Mioković nije se vadio na umor, već je čestitao Splićanima.

Zaostala utakmica 7. kola Prve HNL za juniore

HAJDUK - DINAMO 1:0

SPLIT Pomoćno igralište s umjetnom travom na Poljudu. Gledatelja 500. Sudac: Josip Dugandžić (Komin).

STRIJELAC: 1:0 - Jenjić (44-11m).

HAJDUK (4-3-1-2): Sentić - Unušić, Vujčić (od 76. Mamut), Škaričić, Bekavac - Čuić, Jurica (od 85. Iličić), Jenjić (od 68. Mijatović) - Lauš (od 76. Buble) - Šarić (od 76. Biuk), Brnić (od 85. Domančić). TRENER: Marijan Budimir.

DINAMO (4-3-3): Josipović - Hrvoj, Šutalo, Leš, Jurišić - Julardžija, Kočar, Krizmanić (od 40. Batistić) - Janković, Barišić, Karrica (od 65. Svržnjak). TRENER: Andrej Mioković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. srpanj 2024 20:37