IVAN PERIC/CROPIX
PRVI U HRVATSKOJ

Evo što je Bjelica rekao o ‘rušenju Modrih‘: ‘Lijepo je tako gledati tablicu! Pobijedili smo Dinamo...‘

‘Za nas je sada Varaždin utakmica sezone. Cilj je da ih pobijedimo i potom gledamo pozitivno...‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 29. studeni 2020. 22:02

Nogometaši Osijeka preuzeli su vodstvo na ljestvici Prve HNL nakon što su u susretu 13. kola na Rujevici odigrali 1:1 protiv Rijeke. Osijek sada ima 27 bodova, bod više od Dinama, no "Modri" imaju dvije utakmice manje.

Bila je to čvrsta utakmica bez previše prilika, a sve najvažnije dogodilo se u posljednjih pola sata.

Rijeka je 59. minuti ostala s igračem manje nakon što je Domagoj Pavičić isključen zbog drugog žutog kartona. Međutim, samo pet minuta kasnije domaćin je poveo golom Franka Andrijaševića.

Smolčić je ubacio s velike udaljenosti, obrana Osijeka nije dobro reagirala, Andrijašević je primio loptu i poentirao. Izjednačio je Petar Bočkaj sjajnim udarcem u 83. minuti. Pogodio je iskosa s desne strane s više od 20 metara.

Nenad Bjelica bio je zadovoljniji nego Simon Rožman. Trener Rijeke je kazao:

- Nismo zadovoljni jer bili smo jako dobri, pogotovo u prvom poluvremenu, pa i do isključenja. Imali smo vrlo dobre prilike, čak i na kraju se Franko našao u šansi za 2:1. Osijek je dobra ekipa koja je kaznila naše pogreške u srednjem redu eurogolom. Mi smo bili na svojoj razini, ali treba nam više sportske sreće i efikasnosti. U derbiju moraš iskoristiti šanse. Nemam što zamjeriti igračima. Bod je OK, no mislim da smo zaslužili više. Mlada smo ekipa, nema kukanja. Imamo težak raspored, još učimo. Rezultat ponekad izostane, ali vratit će se. Tek nas sada čeka pakleni raspored - rekao je Rožman.

Sljedeći suparnik je Real Sociedada u San Sebastianu u četvrtak:

- Tražimo pokoji europski bod, ali svjesni smo tko je na drugoj strani. Ako igraš protiv vodeće momčadi La Lige zna se o čemu govorimo. Veseli smo kako smo odigrali protiv vodeće momčadi HNL-a, glavu gore i idemo u četvrtak, kao i uvijek, na pobjedu.

Nenad Bjelica, trener Osijeka je prokomentirao:

- Rijeka je u prvom dijelu bila bolja, teško smo se nosili s njihovih 3-5-2, kasnili smo dosta u duelima, tako je došlo do centaršutova i dvije-tri vrlo nezgodne situacije za nas. U napadu smo imali jednu priliku, nismo bili baš raspoloženi za igru. Zato smo promijenili sustav te i mi stavili trojicu stopera, ali to nam nije puno donijelo. Htjeli smo više pritiskati suparnika, međutim došao je taj gol Rijeke. Na kraju je podjela bodova ipak zaslužena, to je bila u globalu utakmica za neodlučeno. Čestitam svojim igračima na dobrom tjednu, pobijediti Dinamo i Istru te remizirati s Rijekom bilo je teško.

Za zadnjih dvadesetak minuta izvukao je Majstorovića i prešao na 4-4-2.

- S igračem više htio sam drugi gol, Rijeci je bilo teško parirati s igračem manje i nakon Europske lige. Nismo donijeli dobre odluke jer trebali smo centrirati, a htjeli smo kroz kombinatoriku doći do pogotka.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX

Osijek je prvi na ljestvici:

- Lijepo je tako gledati tablicu, ali tek je odigrano 13 kola, neki klubovi imaju više utakmica za nadoknaditi. Ljestvica samo pokazuje da smo na dobrom putu, ali imamo još jako puno posla. Za nas je sada Varaždin utakmica sezone. Cilj je da ih pobijedimo i potom gledamo pozitivno prema budućnosti.

U nedjelju se trebao igrati i veliki derbi između Dinama i Hajduka, no susret je odgođen jer su "Modri" tražili odgodu zbog europskih obveza.

Na ljestvici vodi Osijek sa 27 bodova, Dinamo je drugi sa 26 bodova i dva susreta manje, dok je Gorica treća sa 23 boda.

Hajduk je četvrti sa 17 bodova, a Rijeka na petoj poziciji ima 16 bodova, no momčad s Rujevice ima čak četiri utakmice manje.

Posljednja tri mjesta drže Lokomotiva, varaždin i Istra sa po devet bodova

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 20:59