Emica Elvedji / CROPIX
NOVI DETALJI

EVO ŠTO SE TOČNO DOGODILO U SRAMOTNOM OKRŠAJU U KOPRIVNICI Poznati igrač hrvatskog prvoligaša ima sreće što je ostao živ!

SRETAN ŠTO JE OSTAO ŽIV Muzafer Ejupi prenoćio u pritvoru, a bio žrtva napada metalnom šipkom
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. rujan 2019. 21:10

Vijest se u četvrtak prije podne u kratkom roku proširila Koprivnicom, a potom i ostatkom Hrvatske. Jer kad se igrač nogometnog prvoligaša nađe u pritvoru, onda je to svima zanimljivo. U konkretnom slučaju radi se o Muzaferu Ejupiju, 31-godišnjem napadaču Slavena Belupa, koji je u srijedu navečer uhićen nakon ulične tučnjave u samom centru Koprivnice.

Koprivničko-križevačka policijska uprava o događaju u kojem je sudjelovao Ejupi oglasila se jučer prije podne kratkim priopćenjem.

- U srijedu, 25. rujna, oko 19.40 sati na ulici u Koprivnici u Ulici Antuna Nemčića došlo je do fizičkog sukoba između trojice muškaraca starosti 53, 32 i 31 godinu. Muškarac starosti 53 godine je zadobio teške tjelesne ozljede, a 31 i 32-godišnjak lakše. Dvije osobe su uhićene i provodi se kriminalističko istraživanje - stoji u policijskom priopćenju.

U trenutku objave priopćenja kriminalističko je istraživanje cijelog događaja još bilo u tijeku, a policija je još trebala obaviti i konzultacije sa Županijskim državnim odvjetništvom.

Stoga smo se na prvu mogli osloniti samo na neslužbene informacije, prema kojima su se Ejupi (31) i njegov 32-godišnji šogor sukobili s jednim koprivničkim poduzetnikom (53), koji je na kraju završio u bolnici s teškim ozljedama, dok su dvojica mlađih muškaraca lakše ozlijeđeni.

Povod brutalnog obračuna bilo je - parkiranje. Što se točno dogodilo i koliko je Ejupi bio uključen u sukob, to su stvari koje utvrđuje policija. No, prema našim neslužbenim informacijama iz pouzdanih izvora, Ejupi je zapravo bio žrtva napada, a ne napadač. Naime, Ejupijev šogor parkirao je automobil na prilazu jednoj zgradi u centru grada, u kojoj živi spomenuti 53-godišnjak.

Stariji muškarac ubrzo se spustio na ulicu i s leđa metalnom šipkom udario Ejupija koji je od siline udarca pao u nesvijest. Potom je reagirao Ejupijev šogor i ozlijedio napadača koji je završio u bolnici, dok je policija dvojicu mlađih muškaraca spremila u pritvor. Ejupi je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja jučer pušten na slobodu, a njegov šogor je zadržan iza rešetaka.

Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX

U ovom trenutku nije poznato što je s 53-godišnjakom i u kakvom se stanju nalazi, no moguće je da na kraju svega bude optužen za napad na Ejupija koji je u takvom stanju da sigurno neće konkurirati za nastup protiv Osijeka. Ozljede su okarakterizirane lakšima, no da je udarac šipkom bio par centimetara dalje mogao je Ejupi i jako teško stradati. Moglo bi se čak reći da je sretan što je ostao živ...

Igrači Slavena Belupa u srijedu su bili slobodni, nakon što su u utorak na gostovanju s 2:1 svladali trećeligaša Hrvace i plasirali se u osminu finala Kupa. Ejupi je u toj utakmici bio starter, asistirao je za izjednačujući pogodak Ivana Jajala, te je u 90. minuti promašio kazneni udarac. Makedonski napadač albanskog podrijetla ovog ljeta se vratio u Slaven Belupo nakon tri godine provedene u Osijeku, kojem su ga Farmaceuti prodali za 400.000 eura.

Kako mu je istekao ugovor, došao je bez odštete, no s duljim razdobljem neigranja zbog bolesti. Trener Ivica Sertić u njega je imao veliko povjerenje te ga je od početka sezone držao u početnom sastavu. U sedam utakmica bio je starter, te je upisao jedan pogodak i dvije asistencije. Zamijenjen je na poluvremenu gostovanja kod Lokomotive (6:1), potom je u Zaprešiću ušao u posljednjih 11 minuta, da bi domaći ogled s Goricom pratio s klupe jer su u prednosti bili Krstanović i Lima.

- Vraćam se kući - rekao je Ejupi ovog ljeta, kad je potpisao ugovor s Farmaceutima.

Nije tajna da se u Koprivnici osjećao dobro, prihvaćeno i cijenjeno. Nikad nije bio sklon incidentima, živio je povučeno, sportski.

- S obzirom na veliki broj upita oko navodne umiješanosti našeg igrača u sukob koji se sinoć dogodio u Koprivnici, Nogometni klub Slaven Belupo ovim se putem želi obratiti javnosti. U ovom trenutku nemamo dovoljno kvalitetnu informaciju što se točno dogodilo da bi komentirali navedeni događaj. Nakon što saznamo sve detalje i nakon što nadležna tijela odrade svoj dio posla, ukoliko će biti potrebe za tim, klub će reagirati sukladno svojim pravilnicima - priopćeno je jučer iz Slavena Belupa..

Ejupi je jedan od igrača s najvišim primanjima u klubu, u planovima stručnog stožera označen je kao vrlo bitan igrač. Ima ugovor na godinu dana s opcijom produljenja na još jednu godinu.

- Volio bih ponoviti igre iz zadnje sezone kada sam bio u Slaven Belupu i prije nego što sam otišao u Osijek. Osjećao sam se odlično, išli su me golovi, a bili smo i nadomak osvajanja Kupa. Ako može, neka bude i bolje od toga - rekao je Ejupi po povratku u redove koprivničkog prvoligaša, za kojeg je u 62 utakmice postigao 25 pogodaka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 19:01