VOJKO BASIC/CROPIX Cropix
VRLO ZANIMLJIVA EKIPA

Evo tko odlučuje o sudbini Ivana Bebeka: Sin Branimira Glavaša, sin legende NK Zagreba...

Riječki sudac privremeno suspendiran nakon što je Disciplinska komisija HNS-a otvorila postupak
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 02. listopad 2021. 10:48

Ivan Bebek privremeno je suspendiran do odluke o eventualnoj kazni jer Disciplinska komisija HNS-a protiv njega je u petak otvorila postupak nakon prijave koju je podnio Marijan Kustić, predsjednik HNS-a.


Disciplinska komisija zatražila je od Bebeka očitovanje. Iako je to već prethodno učinio i Kustić, “disciplinci“ imaju svoj postupak.


Za četvrtak ili petak sljedeći tjedan najavljena je nova sjednica Disciplinske komisije. Dotad Bebek mora dati svoje viđenje audio snimke koja se pojavila u javnosti i na kojoj se nalaze uvredljive tvrdnje...


Komisija bi na toj sjednici mogla odlučiti hoće li Bebek biti kažnjen i kako, međutim, bude li potrebno izvoditi dokaze proces bi se mogao odužiti. To je moguće ako bi Bebek osporio autentičnost snimke. Nazvali smo ga u petak, no ništa nije htio kazati, tako ni kakva će mu biti strategija obrane. Zahtjev za očitovanjem poslan mu je tijekom petka...


Kako god, pitanje je kakva će kazna biti. Budući da se ne radi o javnom istupu međunarodnog suca, čak niti o neformalnim izjavama na službenim lokacijama poput stadionskog tunela ili prostorija HNS-a, nego o snimci iz privatne domene, prije odluke “disciplinci” će morati dobro odvagnuti sve okolnosti.


Sastav Disciplinske komisije je vrlo zanimljiv.

O Bebekovoj sudbini odlučivat će predsjednik komisije, odvjetnik Marko Smolek, sin nekad omiljenog igrača Zagreba i dugogodišnjeg sportskog direktora Bijelih iz Kranjčevićeve ulice Željka Smoleka, te članovi - Filip Glavaš iz Osijeka, sin političara Branimira Glavaša, koji je odnedavno i očev odvjetnik u ponovljenom suđenju za ratne zločine iz 1991. godine, zatim poznati odvjetnik Krešimir Čurković iz Zagreba koji je zastupao brojne ljude iz nogometa i bio član NO Dinama, potom Josip Mađarić iz Koprivnice, te pravnik Darko Banić iz Gospića.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 14:36