ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix
VIŠE NEMA ČEKANJA

Evo zašto Bjelica neće ući u dugotrajno natezanje oko velikog transfera i razmjene čak četvorice igrača

Trener Osijeka više nema strpljenja, na konačnu odluku oko željenog pojačanja čeka još danas
Piše: Darko RužićObjavljeno: 28. siječanj 2021. 08:13

Što je htio i mogao, Osijek je Istri 1961 za transfer Šime Gržana i ponudio. U Puli su zasad čvrsti. Još razmišljaju, s naglaskom da im je prioritet ostanak Gržana u njihovom klubu, svjesni da ih čeka borba za bijeg iz opasne zone na tablici. Opstanak je, normalno, Istri 1961 prvobitni cilj.

Međutim, za svaku bravu postoji i ključ. Osijek je spreman na igračku razmjenu. Ponudio je na posudbu čak četvoricu svojih članova. Oliveira Talys je među njima najzvučije ime, ali i Karlo Kamenar, Robert Mišković, Aleksa Latković, kao i mladi vratar Marko Barešić, zasigurno nisu obični “mačci u vreći”. Koristili bi Istri 1961. Druga je stvar znaju li to u Puli i jesu li spremni prići realizaciji Gržana, kojemu u ljeto istječe ugovor i tada ga Osijek može dobiti bez ikakve novčane odštete ili igračke razmjene.

image
ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix

Baš zbog te okolnosti Osječani nisu spremni ući u natezanje i dugotrajno pregovaranje. I sam se Nenad Bjelica tako očitovao. Čini se, nije ni njemu angažiranje Gržana pod šifrom “sada i odmah” imperativ, ali ako ga može dovesti zašto da ne, dapače. Čekat će Bjelica konačan odgovor iz Pule još do srijede, a ako ne bude zadovoljavajući za njega, dakle, pozitivan, strpit će se do ljeta kada će ovog brzonogog krilnog napadača zasigurno dovesti u Gradski vrt.

U međuvremenu, Osijek se priprema baš za Istru 1961, na koju će morati bez svog kapetana, kartoniranog Škorića... - Kad god ne može igrati netko od standardnih, to je gubitak za momčad, a da i ne govorim koliki će nam izostanak Škorića biti hendikep. Mi ostali ćemo se potruditi da budemo na potrebnoj razini i da njegovo neigranje bude što manje primjetno - kazao je jedan od najiskusnijih Osijekovih igrača vezist Vedran Jugović.

Protiv Lokomotive baš je on bio jedan od najboljih. Držao je konce igre na sredini igrališta sukladno visokim kvalitetama za koje se zna da ih ima. A kada on igra tako, onda i igra Bijelo-plavih dobiva na tečnosti. Svi se nadaju da je ono što je odradio u tom prvom kolu samo početak kontinuiteta onog što će davati u proljeće.

- Pripreme smo dobro odradili. I ja osobno. Nisu nas narušile neke ozbiljnije ozljede, a pravo lice ćemo tek pokazati. Uvjeren sam da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje - veli Jugović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 06:09