Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX
REAKCIJE NAKON DERBIJA

EVO ZAŠTO JE BJELICA DRŽAO PETKOVIĆA NA KLUPI: 'NEKAD IGRAČU UČINIŠ MEDVJEĐU USLUGU...' Rožman: 'Sad smo tek svjesni što smo napravili u Kupu!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. veljača 2020. 21:22

U sudaru aktualnog prvaka i doprvaka, Dinamo je na stadionu Maksimir pobijedio Rijeku s 4:0 u susretu 24. kola Prve HNL.

Na press konferenciji nakon utakmice trener Bjelica je jasno imao razlog za zadovoljstvo, pobjeda nad Rijekom osim povećanja prednosti na vrhu ljestvice, donijela je i veliki zamah pred vječiti derbi u Splitu.

- Imali smo jako dobar ulazak, s pogotkom, odradili solidno prvo poluvrijeme, no u drugom smo malo pali u igri prema naprijed. Ipak, Rijeka se organizirano branila. Ostavili goste bez prilike, a ulascima igrača s klupe smo dobili na energiji, pasu, agresivnosti, oni su nam donijeli ovu uvjerljivu pobjedu - kazao je u uvodu Bjelica.

Kad je dobio pitanje jesu li odgojne mjere urodile plodom, tu se mislilo na Petkovića, ovako je odgovorio.

- Nije bilo odgojnih mjera, imamo 25 igrača u kadru, svi su kvalitetni, svi mogu pomoći. Gledam tko je najgladniji, namotiviraniji, nekad učiniš uslugu igraču kad ga staviš u igru, a nekad medvjeđu uslugu kad ga stalno stavljaš. Poštujemo svakog našeg igrača, s puno profesionalnosti prihvaćaju svaku našu odluku. Moro je bio odličan, Petković je po ulasku napravio puno dobrih stvari. Gojak je bio aktivan...

Na pitanje o odličnoj partiji Oršića, rekao je...

- Oršiću teže padaju pripreme, malo duže mu treba da uđe u formu. Rad na izdržljivosti mu ne pogoduje previše, no s vremenom se diže. Znamo što imamo u njemu. Da je bio jedanaesterac, opet bi pucao bez obzira što je zadnji promašio. Isto tako Bruno, Livi, Gojak, to su sve reprezentativci, možemo biti zadovoljni njihovom formom.

Trener gostiju Simon Rožman realno je komentirao težak poraz.

- Jako slab start, katastrofalan, ne smije se nakon 20-ak sekundi dobiti pogodak na ovoj razini. Potom smo se lovili cijelo poluvrijeme. Nakon toga smo imali jako dobrih 30 minuta, bili smo blizu, iako bez izrazitih prilika, no potom smo se raspali. Išli smo u veći rizik, a kad protiv Dinama ne završiš svoje akcije, slijedi kontra, teško je pratiti Petkovića i Oršića na širokom prostoru i tako smo nastradali. Čolak? Željeli smo vidjeti Yantekea na ovoj razini, tako sam bio i najavio, da vidimo kakvi smo na europskoj razini. No, sad smo bar svjesni koliko je velik uspjeh što smo izbacili Dinamo iz Kupa – poručio je trener Riječana.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 00:24