Davor Zunic / CROPIX
UŽIVO! SPLIT - RIJEKA 0:0

FINALIST KUPA NA KANTRIDI Split stiže u Rijeku po važne bodove u borbi za Europu

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 29. travanj 2015. 19:52

RIJEKA - SPLIT 0:0

RIJEKA: Vargić - Tomečak, Samardžić, Lešković, Bertoša - Radošević, Bradarić, Alex, Sharbini - Tomasov, Balaj

SPLIT: Zagorac - Glavina, Vrgoč, Mršić, Bagarić - Roce, Kvesić, Radotić, Barbarić - Vidović, Cikalleshi

5. minuta - Mršić je zapucao s dvadesetak metara, ali lopta je otišla iznad grede

1. minuta - Utakmica je počela!

Finalist Hrvatskog kupa uoči dolaska na Kantridu najavljuje bitku za bodove kojima bi otvorili put u Europu, zadatak koji je Rijeka već ostvarila.

- Momčad Splita dobila je Vulićev štih i čestitam im na ulasku u finale. Igraju dobro, nižu rezultate i puni su samopouzdanja. Protiv Splita želim odlučnost i lakoću stvaranja prigoda podići na višu razinu. Pred nama je utakmica u kojoj možemo vidjeti spremnost ekipe da nastavi u visokom ritmu koji nas čeka u kolovozu kada kreće nova sezona, odnosno dvije-tri utakmice u sedam dana - izjavio je Matjaž Kek koji tada još nije znao može li računati na Jugovića, Vešovića i Leovca.

Trojac koji je pocrvenio u uzvratu s Dinamom prošle srijede, u nedjelju nije igrao protiv Istre, a Disciplinska komisija HNS-a još nije odredila hoće li snositi dodatne sankcije.

- Sharbini je protiv Istre izašao u 60. minuti jer je osjetio tetivu. Situacija se nije promijenila, ali očekujem da protiv Splita na travnjak istrči isti sastav. Igrači koji su dobili kartone protiv Dinama nisu dobili rješenja o dodatnim kaznama i stoga ne znam mogu li računati na njih.

Završnica prvenstva bit će prigoda za uigravanje za sljedeću sezonu u kojoj Rijeka želi novi iskorak. Povratak ozlijeđenih, u prvom redu Moisesa i Maleša, istaknuo je i Kek.

- Ne spremamo sito i rešeto u preostalih šest kola. Igrače pratim od prvog dana kada su došli na Kantridu, a tko dolazi ili odlazi odlučit ćemo unutar vodstva kluba. Znam da će biti bacanja kostiju, opipavanja terena i probnih balona, ali to je neizbježno. Nadam se da ćemo što ranije odrediti okosnicu sastava i izbjeći dugo uigravanje koje smo imali ovog proljeća.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 15:06