Rudeš - Dinamo
 Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
MODRI BEZ POBJEDE JOŠ OD POLJUDA

FOTO: ČUDESNI RUDEŠ KREIRAO NOVU SENZACIJU! I NOVI PRVAK POLOMIO ZUBE NA APSOLUTNOM HITU PRVENSTVA Ovo se Dinamu nije dogodilo dugih osam godina!

U posljednjem susretu 35. kola Prve HNL Rudeš je na stadionu u Kranjčevićevoj ulici pobijedio Dinamo 1-0. Pogodak odluke zabio je Anderson u 88. minuti utakmice, a bio je to jedini udarac domaćina u okvir suparničkog gola u cijelom susretu.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. svibanj 2018. 19:13

RUDEŠ - DINAMO 1:0 (Anderson 87')

RUDEŠ: Čondrić - Franić (od 65. Vidović), Paez, Mesarić, Pavić - Ivančić (od 90. Muić), Galilea, Kamenar (od 78. Segado) - Grujević, Fazli, Anderson. Trener Jose Manuel Aira.
DINAMO: Zagorac - Rrahmani, Ademi, Perić, Lecjaks - Gojak, Doumbia (od 51. Đurasek) - Soudani, Ćorić (od 88. Fiolić), Hajrović (od 80. Budimir) - Gavranović. Trener Nikola Jurčević.

Rudeš je uspio prekrižiti i četvrti veliki grb! Nakon Osijeka, Rijeke i Hajduka, sjajno društvo iz zagrebačkog kvarta nokautiralo je i - Dinamo. Senzacija? Ne, više nema senzacija kad pobjeđuje Rudeš. Niti kada gubi Dinamo... Ovo se Modrima nije dogodilo od 2010. godine, četiri utakmice u nizu u HNL-u ostali su bez pobjede.

Nisu dobili Rijeku, Slaven Belupo, Lokomotivu, te Rudeš... Uzeli su naslov, ali gorka je to priča nije im pomogao niti team building. Rudeš je pak nastavio svoju sjajnu seriju, dečki Jose Manuela Aire su najveće osvježenje našeg prvenstva, naklon im do poda.

Nikola Jurčević je odlučio polako spremati Danijela Zagorca za finale Kupa s Hajdukom. Popularni Zagi bio je na vratima, dok se hrvatski reprezentativac Dominik Livaković preselio na klupu. Također, kapetan Arijan Ademi se u nedostatku Filipa Benkovića našao na stoperskoj poziciji u društvu Dine Perića, jer je Benković imao nekih manjih problema s ozljedom. Amir Rrahmani je pak zauzeo poziciju desnog bočnog jer je Petar Stojanović osjetio zatezanje u mišiću.

U prvom poluvremenu smo prvih pola sata uglavnom mogli zijevati i slušati lokalnog tribinskog komentatora Zeku koji je zabavljao gledatelja na zapadnoj tribini. Jedina akcija koja je nudila nekakvu zanimljivost zbila se u šestoj minuti kad je Gojak probio bok, gurnuo povratnu loptu prema Gavranoviću koji je bio sam na nekih šest metara, ali je uspio promašiti 'napuhanu kožicu'.

Uglavnom smo gledali bitku na sredini travnjaka, s mnogo pogrešaka u dodavanjima, te čestih loših procjena. Borbenost i zalaganje obje momčadi bilo je za pohvalu, ali sve ostalo je bilo jako tanko. A onda posljednjih minuta prve dionice Dinamo je ubacio u višu brzinu, cijelu priču pokrenuo je Izet Hajrović. Inače, upravo je bosansko-hercegovački nogometaš najbolji u zadnjim ogledima Modrih, da su svi bili kao Hajrović, možda bi Dinamo imao koji bod više.

U 31. minuti dobro je opalio iskosa, ali Čondrić lijepo obranio. Sedam minuta nakon te akcije, izveo je slobodni udarac iskosa, svi su očekivali centaršut, ali je Izet izravno pucao prema vratima, pod samo gredu. Čondrić je i ovog puta bio na pravom mjestu. Minutu kasnije nakon solo prodora dobro je s nekh 20 metara pucao jučer solidni Ćorić, ali je promašio na nekoliko cenimetara...

Dinamo je žestoko stiskao u tim trenucima, Hajrović je opasno zaprijetio dva puta u dvije minute, a kod njegovog drugog udarca s nekih 18 metara lopta je skliznula kroz ruke Ćondriću, ali je ipak završila kraj stative. Konačno, za kraj Dinamovog 'stiskavca', minutu prije kraja prvih 45 minuta nakon kornera, Soudani je glavom s nekih pet metara promašio.

Početkom druge dionice, nakon prodora i centaršuta Gojaka, opet je u kaciji bio Hajrović, izvrsno je opalio poluvolejem, ali je promašio... Opet je Hajrović bio glavni glumac u 65. minuti, probao je iznenaditi izravno iz kornera, ali je jako dobri Čondrić bio oprezan. Raspoloženi vratar Rudeša koji za jučerašnju predstavi zaslužuje sve komplimente, nakon toga je nogom obranio i udarac glavom Rrahmanija iz blizine, a minutu kansije i pokušaj Gavranovića iz blizine.

Modri su uglavnom sigurno kontrolirali igru, imali su mnogo veći posjed lopte. Rudeš se postavio uglavnom u zgusnuti blok, rijetko je domaćin prijetio. Tu i tamo je pokušavao Anderson, ali nekih konkretnijh akcija koje bi ugrožavale Zagorca nije bilo. Šest minuta prije kraja utakmice zbog prekršaja nad Andersonom, zbog drugog žutog kartona isključen je Amer Gojak...

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 00:33