KUP HRVATSKE

FOTO Đalović odveo Rijeku u četvrtfinale, drugoligaši namučili Varaždin i Zagreb

Presudio je Ivan Krstanović u 75. minuti utakmice. Nakon kornera, lopta je došla do njega, uslijedio je udarac lijevom nogom s dvadesetak metara, a lopta je završila u desnom gornjem kutu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. listopad 2010. 20:19

Nogometaši Pomorca iz Kostrene nisu ponovili pothvat iz sezone 2001/2002. godine kada su u četvrtfinalu Kupa dvjema pobjedama izbacili momčad Zagreba. Zagrebaši su podsjetimo , te godine postali prvaci Hrvatske. Rezultat je mogao biti i obrnut, a ne bi bilo nezasluženo.

Presudio je Ivan Krstanović u 75. minuti utakmice. Nakon kornera, lopta je došla do njega, uslijedio je udarac lijevom nogom s dvadesetak metara, a lopta je završila u desnom gornjem kutu. Burcsa se opružio, ali udarac je bio jak i točan.

Bio je to i daleko najvrjedniji potez utakmice u kojoj se malo toga dobrog vidjelo i u kojoj su domaći bili bolji u prvome, a Zagreb u drugom poluvremenu.

Četiri dana poslije sramotnih 1:5 s Osijekom Armada je Bijele dočekala s transparentom: 1984-2010, 26 godina nakon velike pobjede protiv Reala iz Madrida zbog "Uprave" i "11 dama" cijeli Kvarner umire od srama. Cca. 500 gledatelja.. To je jučer bilo 'to' na stadionu koji prima 10 tisuća ljudi.

Rijeka je povela nakon 70-a sekundi. Đalović je sa 4-5 metara pogodio mrežu gostiju. U 26. A.Silva ruši u gostujućih 'šesnaest' ruši Đalovića koji s 11 m zabija za 2:0. Gosti smanjuju u 34. Pelin odbija Jambrušićev udarac, a odbijanac u mrežu posprema Vuka. Utakmicu u 64-oj rješava Štrok, desnicom sa 10-ak metara nakon sjajne asistencije Križmana.

Nije puno nedostajalo da se stručnom stožeru Varaždina obije o glavu kombiniranje sa sastavom kojeg će suprotstaviti drugoligašu HAŠK-u. Dok su se Krojači na terenu još „upoznavali“, crveno-žuti iz Zagreba umalo su natjerali Drevena da ide po loptu u mrežu. HAŠK je u uvodnih 20 minuta imao i terensku inicijativu.

U 28.minuti ipak vodstvo favorita. Najiskusniji u varaždinskim redovima, Šafarić, precizno je pronašao najmlađeg u domaćim redovima, Punčeca. Mladi reprezentativac udarcem glavom skinuo je prašinu iz gornjeg lijevog kuta.

Nakon pogotka razigrao se Varaždin, nevjerojatno je zapravo kako se na odmor otišlo s minimalnom razlikom. Od 38. do 40. minute prilike su iz kategorije „mrtva“ propuštali redom A. Vuk, Dudić, F. Škvorc i Aganović...

Kup Hrvatske, 1/8 završnica (igra se na jednu utakmicu)

Pomorac - Zagreb 0-1 (Krstanović 75)

Rijeka - Međimurje 3-1 (Đalović ,Đalović 2, 26 - 11m, Štrok 64/ Vuka 35)

Varaždin – HAŠK 1:0 (Punčec 28)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 11:58