Dinamo Boban

 SCREENSHOT YOUTUBE
POVRATAK U PROŠLOST

Foto: Dinamo na sjajan način obilježio povijesnu godinu za Modre i Hrvatsku! Ideju je podržao i Zvone Boban

Dinamo predstavio drugu retro kolekciju, iz 1990., ideju je podržao i legendarni Vatreni
Piše: Nikola Lipovac/JLObjavljeno: 17. studeni 2021. 09:50

GNK Dinamo nastavlja "classics" kampanju u kojoj kreira i predstavlja replike retro dresova koji imaju značajno mjesto u klupskoj povijesti. Tako je nakon dresa Građanskog iz 1911 koji je rasprodan u manje od 24 sata na red došao popularni dres iz 1990. godine, a premda nije mogao doći na promociju, ideju je podržao i najveći igrački simbol te generacije – Zvonimir Boban koji će svoj primjerak dresa dobiti poštom.

Kako je najavljeno prije pola godine, klub će u nadolazećem razdoblju predstaviti pet retro kolekcija koje su izabrane kombinirajući nekoliko kriterija poput povijesnog značenja, sportskih rezultata, bitnih događaja i atraktivnosti dizajna. Tako su kapetan prve momčadi Dinama Arijan Ademi, vezni igrač Josip Mišić i napadač Deni Jurić na jedan su dan otputovali u zanimljivo razdoblje i 1990. godinu.

Bila je to estetska kombinacija u kojoj su Dinamovi igrači skupnim fotografiranjem zakoračili u 1990. godinu, u doba društveno političkih pa i sportskih promjena. Dres je ostao zapažen po scenama s nikad odigrane utakmice protiv Crvene zvezde 13. svibnja 1990. i amblematskoj sekvenci tadašnjeg kapetana Zvonimira Bobana. Nešto ranije tog proljeća Dinamo je u toj istoj kombinaciji, također u Maksimiru, svladao još jednoga starog rivala u derbiju, momčad Partizana (2-1). Plavi dres s bijelim rukavima i bijelim donjim dijelom ujedno je bio inačica kakvu je klub neko vrijeme koristio i pod nazivom Gradjanski.

>>> Novu Dinamovu kolekciju možete pogledati OVDJE!

Podsjetimo i da su dio momčadi Dinama u sezoni 1989./90. bili su sadašnji član stručnog stožera plavih Alen Peternac, kao i aktualni trener Dinama II Igor Cvitanović. Svaki će dres iz retro kolekcije biti identična replika najvažnijih i najljepših dresova iz bogate Dinamove povijesti. U jednoj od nadolazećih retro serija, o izboru dresa odlučit će navijači glasovanjem pomoću tokena kroz aplikaciju Socios, između nekoliko ponuđenih kombinacija.

Cijena dresa ''Dinamo retro 1990'' bit će 449 kuna. Dres je dostupan u prodaji u oba Dinamova "fan shopa" (stadion Maksimir i Jurišićeva 2a). Dres će biti dostupan i u web shopu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 20:58