Ronald Gorsic / CROPIX
OKRŠAJ U GORICI

FOTO: FOTOGRAFIJE ZA SJEĆANJE, NOGOMET ZA ZABORAV! Sammir debitirao za Lokose, gledatelji razočarani napustili stadion u Gorici

U susretu 8. kola Prve HNL Gorica i Lokomotiva su igrali 0:0, a povratnik u HNL, Sammir odigrao je svoje prve minute za Lokose.
Piše: Toni RoićObjavljeno: 14. rujan 2019. 22:57

Bez pobjednika i pogodaka završio je ogled Gorice i Lokomotive, koji je uglavnom razočarao opet dobro popunjene tribine velikogoričkog stadiona, ali po viđenom remi je realan rezultat.

Goricu i Lokomotivu je uoči utakmice dijelio samo bod razlike na petom i šestom mjestu, a prvo poluvrijeme ponudilo je siromašan nogomet bez iti jedne čiste prilike ili opasnog udarca po oba vratara. Kao da su jedni i drugi čekali da suparnik preuzeme rizik, pa ga onda pokušaju iskontrirati, ali ništa od toga se nije dogodilo.

Gorica je blagu inicijativu imala u prvih dvadesetak minuta, ali opasnijom se činila akcija gostiju u 13. minuti koju je pokrenuo Marko Tolić, a Mario Budimir se nakon dobrog prodora spetljao kada je trebao pucati.

Potom je Kristijan Lovrić iz slobodnjaka slijeva pucao u bliži kut, ali se Grbić nije dao iznenaditi, dok su dalekometni pokušaji Muhammeda i Čabraje otišli zamalo pokraj lijeve vratnice. Lokomotiva još može žaliti za akcijom u 38. minuti kada je Budimir glavom prebacio za Drožđeka, koji loptu vraća na peterac, ali malo iza leđa Petraka, koji ne uspijeva pucati i obrana domaćih raščišćava situaciju. Uglavnom, poluvrijeme za ekspresni zaborav.

Gorica je odlučnije i ofenzivnije krenula u nastavak utakmice, a daleko najaktivniji s loptom bio je Kristijan Lovrić. U 48. minuti odlično je odapeo s preko 20 metara, ali Grbić paradom loptu boksa u korner, a isto je napravio nogom nakon još jednog pokušaja lijevog krila domaćih tri minute kasnije. U najboljoj situaciji za poentiranje Lovrić se našao u 56. minuti kada je slijeva ušao u šesnaesterac, ali njegov udarac je izblokiran u situaciji kada je mogao i dodati dobro postavljenim Hamadu i Ndiayeu.

U 66. minuti pljesak s tribina kada trener gostiju Tomić vadi vrlo aktivnog Tolića, a umjesto njega ulazi Jorge Cruz Campos Sammir. U dresu Dinama Sammir je postao najtrofejniji igrač 1. HNL, a u nju se vratio u svojoj 32. godini i nosit će dres Lokomotive.

U 72. minuti Marković je odlično uklizao ispred Zwolinskog i vjerojatno spriječio pogodak Velikogoričana, kojeg opet nije uspio postići Lovrić kada je iz slobodnog udarca pucao zamalo pokraj vratnice. U 83. minuti Muhammed zdesna oštro ubacuje, ali Zwolinski iz blizine opet ne uspijeva poentirati, Poljaku nikako da krene ove sezone, a prošle je bio najbolji strijelac Gorice sa 14 postignutih pogodaka. Još ga je u 89. minuti i vratar Grbić počastio loptom na dvadesetak metara, ali ni to nije uspio konkretizirati preciznim udarcem u nebranjenu mrežu.

Na utakmici su bili skauti koje su poslali Eibar, Sparta Prag, Salzburg, Udinese, Lech, Heerenveen i Legia, ali malo toga su mogli vidjeti, bar kada su napadačke zamisli i kvalitete u pitanju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 00:26