CROPIX
VELIKO SLAVLJE ZAGREPČANA

FOTO: HAJDUK RAZOČARAO U DERBIJU DRUGE LIGE Stopostotni Dinamo slavio usred Poljuda pred gotovo dvije tisuće gledatelja!

Dinamo II je slavio u malom derbiju Druge HNL pobijediviši s 1:0 Hajduk II na Poljudu u prvoj utakmici dvaju najvećih rivala igranom u ovom rangu natjecanja.
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 31. kolovoz 2017. 00:09

HAJDUK II - DINAMO II 0:1 (Miklić 84')

SPLIT Stadion Poljud. Gledatelja 1649. Glavni sudac: Ivan Župan (Bjelovar) 6.5. Pomoćnici: Tomić i Babić. Četvrti sudac: Krečak. Delegat: Jurišić.

HAJDUK II (4-3-1-2): Grbić – Relota, Baterelo, Gruica (od 85. Šuto-) Bradarić – Nejašmić, Šeparović, Teklić – Ćurić (od 71. Pasariček) – Prtajin, Kovačević (od 56. Delić). TRENER: Siniša Oreščanin.

DINAMO II (4-2-3-1): Horkaš – Perković, Uremović, Stolnik, Čabraja – Plantak, Muhar – Špikić (od 64. Čengić), Knežević (od 46. Jurilj), Ćuže – Božić (od 78. Miklić ). TRENER: Igor Jovičević.

IGRAČ UTAKMICE: Borna Miklić

-----------------------------------------------------------------

Mladi dinamovci slavili su na kraju susreta pobjedu s kojom su nakon tri kola prvi sa stopostotnim učinkom na otvaranju prvenstva, okupili su se u krug i slavili tri boda usred Splita, doduše u ligi koja je razvojna za oba tima budući da ne mogu u rang više. Utakmica nije bila posebno lijepa za oko, a gosti su prvih pola sata kontrolirali igru dok se domaći nisu malo sabrali i uspjeli nekoliko puta zaprijetiti.

S desnoga krila je već u prvoj minuti zaprijetio Špikić, ali je njegov udarac sa 15 metara prošao pokraj vrata. Dinamo II je u 3. minuti imao slobodan udarac sa 17 metara koji je izveo Knežević, a lopta je pogodila živi zid da bi u drugom pokušaju uzdrmao vratnicu.

Dinamo je kontrolirao igru, ne dozvolivši Bijelima da prijeđu centar. Imao je u 15. minuti pokušaj Ćuže, ali je njegov udarac lako uhvatio Grbić. Minutu kasnije došlo je do gužve koja je potrajala 30-ak sekundi, a završila je samo žutim kartonom za kapetana narančastih Uremovića. U 30. minuti Dinamo je imao još jednu solidnu situacija pred vratima bijelih, ali je udaracaBožića blokirao Batarelo. Najljepšu akciju izveo je Hajduk u 38. minuti kada je Relota dodao za Šeparovića, on u prostor proslijedio do Prtajina, a njgov udarac obranio je Horkaš.

Bila je to prva prava akcija domaćih koja je odmah naišla na odobravanje publike. Ključni trenutak dogodio se u 84. minuti kada je Miklić zabio za vodstvo Zagrepčana. Dugu loptu ubacio je zdesna Perković, a centarfor gostiju je reagirao odlično i prebacio istrčaloga Grbića koji nije uspio prije doći do lopte.

Na kraju je Hajduk imo svoju prigodu za izjednačenje iz sloobdnoga udarca koji je izborio Teklić, ali je Šeparović s nekih 20 metara pogodio u živi zid nakon čega je odsviran kraj koji je označio trijumf Dinama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 08:26