CROPIX
BIJELI OSMI SA DVA BODA

FOTO: NAJGORI DAN NA POLJUDU Hajduk izgubio od Gorice, padale uvrede, prijetnje i baklje! Said isključen, cijeli stadion skandirao: 'Uprava odlazi'

Čak 11 tisuća navijača došlo je podržati Hajduk nakon ispadanja iz Europe, a doživjeli su, nezasluženo, najteži udarac već na početku sezone. Novi prvoligaš Gorica pobijedio je Bijele s 2:0 usred Poljuda u 4. kolu HNL-a, tribine su Upravi okrenule 'prst dolje', Said je zbog udaranja u glavu zaradio isključenje, a pogled na ljestvicu izaziva nevjericu: Hajduk je osmi sa samo dva boda iz četiri utakmice.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. kolovoz 2018. 22:26

HAJDUK - GORICA 0:2 (Miya 27', Zwolinski 41' p.)

HAJDUK: Posavec - Juranović, Vučur, Mikulić, Fomitschow - Palaversa, Hamza, Jradi - Jairo, Said, Ivanovski

GORICA: Kahlina - Špičić, Jovičić, Čagalj, Mitchedlishvili - Suk, Maloča, Atiemwen, Miya, Dvorneković - Zwolinski

CRVENI KARTON: Said (Hajduk, 90+1).

SUDAC: Marin Vidulin iz Kanfanara

Nogometaši Gorice priredili su veliko iznenađenje u 4. kolu Prve HNL pobijedivši u nedjelju na Poljudu Hajduk sa 2:0.

Nakon ispadanja u 3. pretkolu Europske lige igrači Hajduka tražili su iskupljenje u domaćem prvenstvu protiv novog prvoligaša Gorice. No, doživjeli su novo razočaranje, te su i dalje bez pobjede u domaćem prvenstvu.

Gosti su poveli u 27. minuti. Nakon loše reakcije Hajdukove obrane najbolje se snašao veznjak iz Ugande Farouk Miya, koji trese mrežu nakon sjajnog solo-prodora.

Novi šok uslijedio je u završnici prvog poluvremena. Napadač Hajduka Jairo je u kaznenom prostoru srušio nigerijskog napadača Iyayija Atiemwena i sudac je pokazao na bijelu točku. Siguran realizator penala u 40. minuti bio je Poljak Lukasz Zwolinski, kojemu je to treći prvenstveni pogodak.

Na početku drugog poluvremena, u 46. minuti, Goričani su mogli povećati vodstvo, ali je vratar Hajduka Posavec obranio udarce Miye i Nizozemca Joeyja Suka. A u 84. minuti je Atiemwen pogodio vratnicu.

U bezidejnoj i jalovoj igri Hajduka vrijedi izdvojiti pokušaj Ádáma Gyurcsa, koji je u 54. minuti iz slobodnog udarca sa 20 metara pogodio gredu, te situaciju iz 82. minute kada je branič gostiju Čagalj umalo postigao autogol, ali je loptu zaustavila vratnica.

Ovoj momčadi Hajduka su na kraju leđa okrenuli i navijači, skandirajući 'Doit ćete batina', dok su vodstvu kluba poslali još jasniju poruku: 'Uprava odlazi'. Nezadovoljni navijači su u 70. minuti bakljama zasuli šesnaesterac Gorice, utakmica je nakratko prekinuta, a kraj neslavne večeri na Poljudu obilježio je nesportski ptez Saida, koji je glavom u glavu udario gostujućeg golmana Kristijana Kahlinu u trenutku kad je igra bila prekinuta i zasluženo zaradio isključenje.

Pogled na tablicu puno toga govori - Gorica se probila na peto mjesto, ima četiri boda, dok je Hajduk osmi sa dva boda.

HAJDUK - GORICA 0:2 (Miya 27', Zwolinski 41' p.)

HAJDUK: Posavec - Juranović, Vučur, Mikulić, Fomitschow - Palaversa, Hamza, Jradi - Jairo, Said, Ivanovski

GORICA: Kahlina - Špičić, Jovičić, Čagalj, Mitchedlishvili - Suk, Maloča, Atiemwen, Miya, Dvorneković - Zwolinski

-------------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90'+4' - Posljednja promjena Gorice. Izašao je Maloča, a ušao Damir Žutić.

90'+1' - Kakav nesportski potez Saida! Udario je glavom u glavu vratara Gorice Kahlinu i sudac je bez razmišljanja potpuno opravdano pokazao izravni crveni karton napadaču Hajduka!

90' - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

84' - Kakva prilika za Goricu! Atiemwen je lijepo plasirao loptu i gađao suprotni kut, no pogodio je samo vratnicu.

82' - Prilika za Hajduk! Said je ponovno bio u prilici, lopta se odbijala po šesnaestercu, a Čagalj je zamalo postigao autogol, no lopta se odbila od vratnice. Još jedna zamjena u momčadi Gorice. Izašao je strijelac Farouk Miya, a ušao 21-godišnji Nigerijac Musa Muhammed.

77' - Prva promjena u momčadi Gorice. Izašao je Matija Dvorneković, a priliku dobiva 24-godišnji Armenac David Arshakyan.

73' - Nova velika obrana Kahline! Juranović je sjajno 'podvalio' loptu do Jurića koji puca isprve, ali vratar Gorice opet se istaknuo fenomenalnom obranom!

70' - PREKID SUSRETA! Prekinuo se susret zbog prevelikog broja ubačenih bengalki u kazneni prostor Gorice. Susret se nastavio uz gustu dimnu zavjesu na Poljudu.

69' - I dalje se muči Hajduk s napadima Gorice. Nakon dva uzastopna kornera Zwolinski je još jednom pucao po golu, no samo iznad grede.

64' - Sjajna prilika za Hajduk! Jairo je snažno opalio s desetak metara, a vratar Gorice Kristijan Kahlina fantastično brani taj udarac!

61' - Jradi je dobio žuti karton zbog opasne igre.

58' - I treću zamjenu radi trener Hajduka. Izašao je Ante Palaversa, a ušao 18-godišnji Michele Šego.

56' - Još jedna velika prilika za Hajduk! Said je zakuhao jednu izglednu situaciju pred vratima Gorice, lopta se odbija do Palaverse koji s vrha šesnaesterca lijepo puca po golu, Kahlina je već bio svladan, no lopta odlazi malo pokraj vratnice.

54' - Najbolja prilika za Hajduk na utakmici! Ádám Gyurcsó je izveo slobodnjak s dvadesetak metara, a lopta je odsjela na gredi. Kahlina je udarac samo ispratio pogledom.

50' - Drugi žuti karton na utakmici zaradio je Nizozemac Joey Suk zbog prekršaja na Palaversi. Prvi žuti karton dobio je Zwolinski zbog skidanja dresa tijekom proslave gola u prvom poluvremenu.

46' - Odmah na početku dvije velike prilike Gorice! Prvo je Miya opalio s vrha šesnaesterca, a Posavec fantastično obranio, zatim je odbijenu loptu uzeo Suk i pucao po golu, no sjajni vratar Hajduku brani stopostotnu šansu!

46' - Počinje drugo poluvrijeme. Kopić je u svlačionici ostavio Hamzu i Ivanovskog, a ušli su Stanko Jurić i Ádám Gyurcsó.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - Igra Hajduka izgledala je poprilično bezidejno od samoga početka, a potpuno se raspala u 27. minuti kada zabija Miya. Hajdukovci nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti, a i obrana je bila katastrofalna. Gorica je iskoristila lošu reakciju Hajdukove obrane u 41. minuti i realizirala najstrožu kaznu za 2:0. S tribina Poljuda odjekuju uvrede i salve zvižduka upućene igračima.

45' - Prilika za Goricu! Zwolinski je sad ponovno bio u izglednoj prilici, probao je jedan na jedan, ali Vučur ovaj put bolje reagira. Hajdukova obrana izgleda izrazito loše. Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

43' - Ivanovski je sad zaslužio salvu zvižduka s tribina. Nepotrebno je pucao s tridesetak metara iako je Jairo bio u boljoj situaciji, a Kahlina je bez problema uhvatio tu loptu.

41' GOOOL! Zwolinski je siguran realizator, Posavec je čak pogodio stranu, ali nije uspio obraniti taj udarac.

39' - Jedanaesterac za Goricu! Iyayi Atiemwen je prošao kroz cijelu obranu Hajduka koja je djelovala potpuno pogubljeno, na kraju ga ruši Jairo u šesnaestercu i sudac opravdano pokazuje na bijelu točku.

36' - Kakva prilika za Goricu! Igra Hajduka izgleda poprilično loše. Braniči su nepotrebno zakomplicirali jednu situaciju, lopta dolazi do Posavca koji loše ispucava. Zwolinski se zatim našao u prilici na vrhu šesnaesterca, imao je više izbora, no odlučio se na šut koji odlazi preko grede.

34' - Prilika za Hajduk. Mikulić je izveo slobodan udarac s dvadesetak metara, ali lopta leti preko gola.

32' - Mikulić je bio u skoku i glavom puca po golu, no udarac je bio preslab i Kahlina bez poteškoća hvata tu loptu.

27' GOOOL! Iz jedne polukontre Gorice lopta se odbila od Mikulića do Farouka Miye, Vučur je reagirao izrazito loše i reprezentativac Ugande ga prolazi, a zatim silovito zakucava loptu u mrežu pored nemoćnog Posavca.

23' - Prilika za Goricu. Špičić je izveo slobodan udarac s tridesetak metara iskosa, izgledalo je opasno, no Posavec je uspio izbiti loptu izvan šesnaesterca.

20' - Dvojbena situacija. Said je pronašao Ivanovskog na 7-8 metara od gola koji u dvoboju s braničima Gorice pada u kaznenom prostoru i traži najstrožu kaznu, no sudac Marin Vidulin kaže da se igra nastavlja.

17' - Said je povukao jednu kontru, predao Juranoviću koji je pokušao odmah ubaciti pred vrata Gorice, no od bloka lopta odlazi u udarac iz kuta.

13' - Zwolinski je zatresao mrežu Hajduka, ali je Dvorneković, koji mu je asistirao, bio u zaleđu.

10' - Prilika za Hajduk. Juranović je ubacio s desne strane, Jairo je bio u prilici, ali se nije najbolje snašao. U nastavku akcije Palaversa je opalio s dvadesetak metara, no lopta ide samo pokraj gola.

9' - Zwolinski je pokušao glavom iznenaditi vratara Hajduka, ali lopta leti visoko iznad gola.

5' - Ivanovski je pokušao ubačajem pronaći Jaira ispred vrata gostiju, ali je obrana Gorice uspjela otkloniti opasnost.

2' - Na Poljudu je oko 5000 ljudi, čuje se podrška s tribina.

1' - Počela je utakmica na Poljudu. Uoči utakmice održana je minuta šutnje za legendu Hajduka Zvonka Begu.

-------------------------------------------------------

20.55: Momčadi su istrčale na poljudski travnjak. Sudac je Marin Vidulin iz Kanfanara. Sve je spremno za početak!

20.40: Napadač HNK Gorice Matija Dvorneković izjavio je uoči susreta: "Idemo na Poljud muški se 'pofajtati'".

20.30: Uoči utakmice s Velikogoričanima Kopić je izjavio: "Gorica će postaviti blok, ima par opasnih igrača u kontranapadu. Pokušat ćemo uspostaviti pas-igru i doći do pravog rezultata. Svi očekuju pobjedu, ali neće biti jednostavno."

20.00: Objavljeni su službeni sastavi. Trener Hajduka Željko Kopić odlučio je na klupi ostaviti Jurića i Gyurcsa, a od prve minute igrat će mladi Ante Palaversa i Brazilac Jairo. Tragičara iz Bukurešta Mije Caktaša koji je u susretu protiv FCSB-a skrivio jedanaesterac nema ni na klupi zbog lakše ozljede, ali navodno bi trebao biti spreman za idući prvenstveni susret. Pravo nastupa za prvenstveni susret s Goricom imat će i novo pojačanje Hajduka Bassel Jradi koji je među Bijele došao iz norveškog Stromsgodseta.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 20:33