Marijan Kustić okružen predstavnicima 17 županijskih saveza koji su podržali njegovu kandidaturu
 Nogometni Savez Ličko-senjske županije
SADA JE SVE JASNO

FOTO: Ova slika otkriva budućnost hrvatskog nogometa i tko je novi šef! Davor Šuker je bivši

Više nema nikakvih dilema - Davor Šuker izgubio je podršku i neće se ni kandidirati na izborima!
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. srpanj 2021. 14:40

Ono što smo proteklih dana najavljivali danas je dobilo potvrdu. Davor Šuker formalno će biti predsjednik HNS-a do 29. srpnja, a njegovo mjesto će nakon devet godina preuzeti - Marijan Kustić.

Naime, Marijan Kustić nominiran je za predsjednika HNS-a od strane svog županijskog saveza, a podršku mu je, sudeći prema fotografiji koja stiže iz Ličko-senjske županije, dalo najmanje 18 od 21 županijskih saveza. S obzirom da je na slici u pobjedničkom taboru uz Kustića i predsjednik Zagrebačkog nogometnog saveza, Tomislav Svetina, koji je jedini mogao nominirati Davora Šukera, očito je da do te kandidature neće ni doći. Čak i da je ZNS želio nominirati Šukera, to ne bi formalno mogao jer mu za kandidaturu treba podrška najmanje sedam županijskih saveza.

Kustića su tako podržala i dva dosadašnja Šukerova uporišta - Ante Vučemilovi-Šimunović iz Osijeka te Svetina iz Zagreba, ali i smijenjeni sudački šef Ante Kulušić u ime Šibensko-kninske županije, i može se zapravo reći da fotografija iz Ličko-senjskog saveza nagoviješta jasnu budućnost hrvatskog nogometa, s novim šefom u glavnoj ulozi.

Priopćenje Saveza prenosimo u cijelosti:

"Nogometni savez Ličko-senjske županije je na jučerašnjoj sjednici Skupštine u Gospiću u nazočnosti svih svojih članova aklamacijom podržao kandidaturu svog županijskog predsjednika Marijana Kustića za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.

Skupštini su uz članove Nogometnog saveza Ličko-senjske županije kao gosti nazočili i predsjednici 17 županijskih nogometnih saveza u Hrvatskoj.

Ovo je ujedno i prva službena nominacija za čelno mjesto HNS-a.

Marijan Kustić je nakon izbora zahvalio na velikoj podršci svim članovima skupštine, ali i svim predsjednicima županijskih nogometnih saveza koji su svojim dolaskom uveličali predsjedničku kandidaturu aktualnog izvršnog direktora HNS-a i predsjednika Nogometnog saveza Ličko-senjske županije, nagovijestivši time značajnu podršku uoči izborne skupštine HNS-a.

Nakon ove nominacije matičnog županijskog saveza, Kustiću sljedećih dana predstoji prikupljanje podrške još najmanje šest županijskih nogometnih saveza kako bi njegova kandidatura za predsjednika HNS-a postala i službena.

Izborna skupština Hrvatskog nogometnog saveza bit će održana 29. srpnja ove godine u Zagrebu", stoji u priopćenju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 07:48