SCREENSHOT
SPORNA SITUACIJA

FOTO: Povučena crta VAR-a zbunila nogometnu Hrvatsku! Evo što se dogodilo i zašto je poništen gol Rijeke

Nevjerojatna pogreška dogodila se u VAR-sobi na derbiju i zbunila sportsku javnost
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. kolovoz 2021. 23:17

Osijek je u derbiju 5. kola HNL-a slavio protiv Rijeke u Gradskom vrtu, a jedini gol vrijedan vrha tablice zabio je Ramon Mierez u 17. minuti. No, prvi su zabili Riječani, još u osmoj minuti kada je pobjegao i zabio Abass, ali poslije dvominutne provjere VAR je poništio pogodak zbog zaleđa Rijeke.

Sporan je, zapravo, način na koji su tehničari ili suci povlačili linije u VAR-sobi, a to najbolje pokazuje fotografija same situacije.

Na snimci se vidi da je 'tehnika' povukla liniju za zaleđe od pretposljednjeg igrača Osijekove obrane, a ne u ravnini kapetana Mile Škorića koji je bio zadnji igrač domaćina i prvi do isturenog Obregona. Kolumbijski napadač bio je iza svih igrača Osijeka, ali ovako na prvu izgleda da Robert Murić - nije.

On je naime stajao sasvim uz aut-liniju i njemu je išla upućena lopta. Murić je na kraju i povukao akciju do gol-linije, potom odigrao povratno do Obregona koji je loše pucao, a lopta je došla do Abassa koji zabija.

Sudeći po povučenoj VAR liniji, čini se da Murić nije bio u zaleđu u odnosu na zadnjeg igrača Osijeka Škorića.

Oko ove situacije sigurno će još biti govora u sudačkim analizama. Glavni sudac bio je Mario Zebec iz Varaždina, VAR sudac Fran Jović iz Zagreba te AVAR - Jerko Crnčić.

Uloga tehnologije je razjasniti i olakšati posao sucu, ovoga puta ispalo je suprotno, barem kad je u pitanju slika koja je emitirana prema van.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 03:58