Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
GRADSKI OKRŠAJ

FOTO: SJAJNI SOUDANI HAT-TRICKOM UNIŠTIO SVE NADE LOKOMOTIVE Dinamo lakoćom promarširao Kranjčevićevom

U utakmici 7. kola Prve HNL Dinamo je kao gost pobijedio Lokomotivu sa 3-0 (1-0).
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 27. kolovoz 2017. 15:25

LOKOMOTIVA - DINAMO 0:3 (Soudani 30', 61', 71')

Lokomotiva (4-2-3-1): Šemper - Karačić, Kolinger, Soldo, Musa - Capan, Burić (od 62.Hujber) - Doležal, Majer (od 78.Jakić), Ivanušec - Babić (od 88.Antunović).

Trener: Mario Tokić

Dinamo (4-1-4-1): Livaković - Stojanović (od 84.Matel), Sigali, Rrahmani, Sosa- Doumbia - Soudani (od 78.Henriquez), Antolić, Moro, Olmo - Hodžić (od 58.Fernandes).

Trener: Mario Cvitanović

-----------------------------------------------------

Dinamovi nogometaši nisu si dopustili mučenje protiv Lokomotive u u Kranjčevićevoj kao prošle sezone, Soudnaijevim 'hat-trickom' slavili su sa 3-0 i na dvotjednu stanku nakon sedam ligaških kola idu s prvog mjesta i 90 posto osvijenih bodova. Sad im, pak, slijedi, zadnji tjedan prijelaznog roka, bit će odlazaka i dolazaka...

'Lokosi' su doživjeli svoj treći uzastopni poraz, izgubili su od sva četiri prvoplasirana sastava i sad ih čekaju nadmetanja "sa sebi ravnima". Kad im pravo nastupa stekne Krstanović, imat će adute za željeno peto mjesto...

Osim Benkovića kojeg se čuva zbog leđa, u zapisniku od standardnih nije bilo Lecjaksa te Ćorića, Kneževića, Pavičića i Perića, baš nas zanima tko će od potonje četvorke dočekati 1. rujna u Maksimiru... Do ove nedjelje najbolji strijelac Junior Fernandes, pak, prvi je put ove sezone bio na klupi.

Kao što se iz početne postave vidi, sa samo dvojicom novih u odnosu na Elbasan (Sosa i Hodžić) gotovo je s rotacijama, 'modri' su ispali s "trećeg fronta" i "vraćaju se u 2006." kad su zadnji put bili u bez Europe i otpočetka prvenstva vodili i naposljetku vratili titulu u Plavi salon. Cvitanović je ostao u 4-1-4-1 formaciji, Tokić mu suprotstavio rastezljivi 4-2-3-1 s Majerom kao 'slobodnjakom'. Igralo se na 33 'celzijevca', Matoc je na polovici svakog poluvremena zvao 'time out' za okrijepu.

Ubrzo nakon prve gosti (u crnim dresovima, sad kad su ispali pretvorili su ih iz 'europskih' u 'hrvatske') su poveli: Sosa je prodro po lijevom boku i dao dubinsku loptu Soudaniju koji je sdesnog krila utrčaoao u sredinu, Alžirac je otrpve opali s ruba 16-erca i neobranjivo pogodio lijevi Šemperov kut.

Inače, prve dvoje konkretne prigode imali su domaći: obje glavom nakon ubačaja s krila, u 8. minuti Karačić za Capana, a u 10. Ivanušec za Doležala, obojica pucača su bili neprecizni.

Potom se igralo samo prema Šemperu uz još samo jedan ozbiljniji izlet 'lokosa' na polovicu gostiju.

U drugom poluvremenu Dinamo je prepustio inicijativu Lokomotivi, nije išao po drugi pogodak, uljuljkali su se 'crni' u zadovoljstvu minimalnim vodstvom. U 58. minuti Cvitanović je uveo Fernandesa umjesto Hodžića, kojem ništa nije polazilo za nogom, Soudani je prešao u špicu, a Olmo na desno krilo. I u sljedećem prekidu, Antolić je izveo slobodni udarac, u buketu igrača u skoku lopta je pogodila Kolingera i odbila se prema petercu, gdje ju je s druge vratnice u mrežu sproveo Soudani.

Otad je bilo baš 100 posto jasno da bodovi odlaze u Maksimir, pa je Tokić uveo mladog Hujbera, živnuli su 'lokosi', ali razbudili su se i 'crni', nakon nove okrijepe Olmo je dubinski po zemlji kroz Soldu i Musu proigrao Soudanija, a Alžirac potkopao loptu i nadmudrio Šempera. Do kraja je bilo poluprigoda s obje strane, no ostalo je 0-3.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 11:07