Foto: Boris Kovacev / CROPIX
11. KOLO PRVE HNL

FOTO, VIDEO: BIŠĆAN U DEBIJU U ZAPREŠIĆU PREKINUO RIJEKIN CRNI NIZ Čolak je apsolutni junak, jedan njegov gol morate pogledati više puta

Nogometaši Rijeke pobijedili su Inter u Zaprešiću s 2:1 u prvoj utakmici 11. kola Prve HNL. Dvostruki strijelac za goste u debiju Igora Bišćana na klupi bio je Čolak.
Piše: HinaObjavljeno: 19. listopad 2018. 19:52

INTER - RIJEKA 1:2 (Solomon 84' / Čolak 11', 63')

INTER: Matković - Bosec , J.Čeliković , Šimunec , I. Čeliković - Vukčević (od 58. Rak), Postojnski, Muhar, Vuk (od 80. Ajayi ) - Andrić , Mamut (od 72. Solomon ).

Trener Samir Toplak.

RIJEKA: Sluga - Pavelić, Punčec, Escoval , Zuta - Čanađija, Lončar - Gorgon (od 68. Kvržić ), Pavičić , Heber (od 88. Acosty) - Čolak (od 90. Župarić ).

Trener Igor Bišćan.

Rijeka je pobjedom u Zaprešiću konačno slavila u HNL-u nakon šest utakmica i probila se na četvrto mjesto.

Bila je to prva utakmica novoga trenera Igora Bišćana, koji je zamijenio Matjaža Keka na klupi Rijeke, a na drugoj strani trener Intera Samir Toplak vratio se nakon jednomjesečne suspenzije zbog vrijeđanja suca.

Riječani su poveli golom Antonia-Mirka Čolaka već u 11. minuti, no gosti su u 36. minuti ostali s desetoricom nakon što je isključen Stjepan Lončar. Ipak, Rijeka je i s igračem manje postigla i drugi gol u 63. minuti, a opet je strijelac bio Čolak nakon što je većinu posla odradio Pavičić. U 84. minuti pred golom Riječana se najbolje snašao Nigerijac Theophilus Solomon i smanjio na 1-2, potom su Zaprešićani imali nekoliko prigoda, ali je obrana Rijeke izdržala.

Rijeka je s 17 bodova preskočila Goricu na četvrtoj poziciji, dok je Inter ostao osmi s 10 bodova.

Pred 350 gledatelja na stadionu ŠRC Zaprešić sudio je Zebec iz Cestice.

INTER - RIJEKA 1:2 (Solomon 84' / Čolak 11', 63')

Inter: Matković - Bosec, Šimunec, J.Čeliković, I.Čeliković - Vukčević, Muhar, Postonjski, Vuk - Mamut, Andrić.

Rijeka: Sluga - Pavelic, Escoval, Punčec, Zuta - Čanađija, Lončar - Gorgon, Pavičić, Heber - Čolak.

PRIJENOS UŽIVO

90+3' - Kraj susreta u Zaprešiću. Rijeka je pobijedila 2:1 i prekinula crni niz od šest susreta bez pobjede.

90+1' - Igra se sudačka nadoknada.

84' - Inter se vratio u igru i smanjio rezultat, zabio je Solomon.

75' - Utakmica je ušla u zadnjih 15 minuta. Rijeka ima uvjerljivo vodstvo.

63' - Rijeka vodi 2:0. Gosti su uspjeli povećati prednost nakon lijepe akcije. Čolak je opet bio strijelac, a nesibični asistent Pavičić. Bila je to lijepa akcija gostiju.

56' - U nastavku drugačija slika na terenu. Inter ima više loptu u posjedu i pokušava zaprijetiti brojčano inferiornim gostima.

48' - Na početku drugog dijela zasad nema prilika. Inter u ovim trenucima više ima loptu u svom posjedu.

45+2' - Završeno je prvo poluvrijeme. Rijeka na odmor odlazi s vodstvom 1:0, ali i igračem manje nakon isključenja Lončara.

45+2' - Prva prava prilika Intera na susretu. Pucao je Vuk s nekih 12-ak metara, ali lopta na sreću Riječana odlazi pokraj gola.

42' - Lijepi pokušaj Gorgona izvana, ali njegov udarac odlazi pokraj gola.

36' - Šok za Rijeku koja ostaje s igračem manje. Stjepan Lončar pokušao je u suparničkom kaznenom prostoru spriječiti kontranapad i zbog toga je zaradio drugi žuti karton.

33' - Inter od početka susreta praktički nije stvorio ozbiljnu priliku. Rijeka je puno bolja na travnjaku.

17' - Rijeka i nakon postignutog gola nastavlja s dominacijom.

11' - GOOOL! Čolak vodi 1:0. Bio je to krasan gol s nekih 21, 22 metra udaljenosti koji je odsjeo u same rašlje Interovog gola. Bio je to zaista prekrasan pogodak koji se isplati vidjeti nekoliko puta.

7' - Pavičić je sada pao u kaznenom prostoru nakon kontakta s obrambenim igračem Intera, ali sudac Zebec nije se oglasio.

5' - Na početku susreta traje ispitivanje snaga. Pravih prilika zasad nema niti na jednoj strani.

1' - Započela je utakmica u Zaprešiću.

17.40 - Poznati su sastavi. Bišćan je u svom debiju na klupi Rijeke na travnjak poslao sastav sa četiri izrazita ofenzivca (Heber, Gorgon, Čolak, Pavičić).

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. svibanj 2024 06:28