Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
RAZLIKA JE OPET JEDAN BOD

FOTO, VIDEO: DINAMO NA MAKSIMIRU STIGAO DO MINIMALNE POBJEDE, PONOVNO PUŠE ZA VRAT HAJDUKU Modri protiv Koprivničana pobijedio teže od očekivanog

Nogometaši Dinama pobijedili su u 11. kolu Prve HNL na Maksimiru Slaven Belupo s minimalnih 1:0, pa su opet došli na bod od vodećeg Hajduka.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. listopad 2019. 17:47

Dinamo - Slaven Belupo 1:0 (Petković 5' p.)

DINAMO: Livaković - Stojanović, Dilaver, Perić, Moubandje - Moro - Kadzior (od 68. Hajrović), Ademi, Olmo, Oršić (od 88. Ivanušec) - Petković (od 74. Gavranović)

Trener Nenad Bjelica

SLAVEN BELUPO: Ježina - Bogojević, Božić (od 81. Zirdum), Nowak, Mikulić (od 46. Goda), Radivojević - Puclin, Glavičić, Bačelić-Grgić, Delić (od 74. Alidema) - Krstanović

Trener Ivica Sertić

ZAGREB, stadion Maksimir. Gledatelja 2102. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac)

Pamte se tri boda, sve ostalo će se brzo zaboraviti. Nije to bila velika Dinamova predstava, iako je sam početak obećavao, Petković je već na startu svladao Ježinu i to je bilo dovoljno za odlazak na reprezentativnu pauzu s pobjedom.

S obzirom na to da je Dino Perić od subote i na užem izbornikovu popisu, Nenad Bjelica izveo je na teren protiv Koprivničana čak devet reprezentativaca, raznih država i kategorija. Jedino Moubandje, koji ovaj put nije dobio poziv Vladimira Petkovića u Švicarsku, i Dilaver, koji još nema BiH papire, bili su "uljezi" u prvih 11.

Nažalost, ni taj zvučni Dinamo nije privukao previše publike u Maksimir, trudio se službeni spiker izazvati emocije kad je čitao sastav Modrih, ali bilo je uzalud, nije to "ta" utakmica. Iz nekog razloga Slaven Belupo već je tradicionalno protivnik koji uglavnom privlači najmanje gledatelja. Ivica Sertić vjerojatno je imao plan što dulje ostati prazne mreže, držati nulu pa što bude. Međutim, taj mu je plan propao vrlo brzo: već je drugi Dinamov ulazak u šesnaesterac donio pogodak. Kod duela Nowaka i Petkovića Pejin nije dvojio, odlučno je pokazao da je Slavenov stoper rukama zaustavio hrvatskog reprezentativca i pokazao na kazneni udarac. Petković je sam pucao, snažno i sigurno.

No iako se očekivalo da će taj gol donijeti zanimljiviju, sadržajniju utakmicu, idućih pola sata nije se događalo gotovo ništa, praktički je to bila uspavanka. Koprivničani su i dalje držali čvrsti blok, devet njihovih igrača stajalo je u krugu 30 metara od Ježine, tek je Krstanović, koji je i jedini pucao prema Livakoviću (visoko preko gola), bio na centru.

Niti je Dinamo imao previše ideje kako taj blok probiti, niti mu se s obzirom na vodstvo žurilo, niti je Slaven Belupo imao ideju što napraviti s loptom kad bi je i osvojio. Dani Olmo ljutio se zbog nekoliko grubih startova gostiju, Oršić nije mogao proći po desnoj strani, Petković nije dobio pravu loptu u šesnaestercu...

Ipak, u zadnjih desetak minuta prvog dijela probudio se Dinamo. Prvo je Petković na jedan od rijetkih centaršuta Moubandjea pucao glavom, onda je opet Petković proigrao ofenzivnog Ademija. Pokušao je kapetan prebaciti Ježinu, zapravo i jest, ali nedovoljno da lopta uđe u gol. U nastavku akcije Ademija proigrao Oršić, on opet išao na lob, sad je Ježina obranio. Potom je Olmo izvrsno gurnuo u priliku Kadziora, on je bio neprecizan. Još je jednom Ademi zakasnio na ubačaj Stojanovića.

Nije ni nastavak ponudio puno drukčiju priču, doduše, Slaven Belupo nešto je češće bio na Dinamovoj polovici, jednom stigao i u šesnaesterac, međutim, nisu gosti uspjeli do kraja odigrati akciju i matirati Livakovića. Kod Modrih opet je najbliže Ježini bio Ademi, pokušao je dodati, bio je neprecizan. Najpamtljiviji potez bio je volej Dilavera nakon udarca iz kuta, nokautirao je Delića! I u takvom je ritmu došao i kraj, uz još poneki pokušaj Modrih, ali bez pravog, izrazitog zicera. Nešto nakon kornera glavom (Perić), pa s 20 metara kraj gola (Ivanušec), puno ubačaja s boka 'uništa', puno udaraca u Slavenov blok, dok se s druge strane Livaković uglavnom dosađivao. A nije da se i publika posebno zabavila...

Dinamo - Slaven Belupo 1:0 (Petković 5' p.)

DINAMO: Livaković - Moubandje, Perić, Dilaver, Stojanović - Ademi - Oršić, Olmo, Moro, Kadzior - Petković

SLAVEN BELUPO: Ježina - Nowak, Božić, Bačelić-Grgić, Delić - Glavčić, Radivojević, Puclin, Mukilić - Bogojević, Krstanović

----------------------------------------

TIJEK SUSRETA:

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

88' - Posljednji put mijenja i Bjelica. Izašao je Mislav Oršić, mijenja ga Luka Ivanušec.

81' - Posljednja promjena kod gostiju. Umjesto Bačelića-Grgića u igri je Mihael Mladen.

74' - Mijenja opet i Sertić. Izašao je Delić, zamijenit će ga Festim Alidemaj.

74' - Nova promjena kod Dinama. Umjesto Brune Petkovića u igru će Mario Gavranović.

73' - Kakva uigrana akcija Dinama! Olmo je ubacio iz kornera, oštrom dugačkom loptom ciljano je tražio Dilavera koji se ubacio iz drugog plana i silovito opalio iz voleja s ruba šesnaesterca, a da lopta nije ni pala na tlo! Njegov je udarac bio žestok i išao je u okvir gola, ali netko je iz obrane Slaven Belupa uspio to blokirati tijelom...

72' - Sada su zamalo Farmaceuti iznenadili hrvatskog prvaka! Puclin je probio desni bok i unio nemir u Dinamovu obranu, pravovremeno je 'zavrnuo' povratnu u šesnaesterac, no ondje nije bilo nikoga od suigrača. Uz manje poteškoće, Moro je uspio raščistiti tu situaciju.

68' - Shvatio je Bjelica da mora unijeti svježine u momčad. Ušao je Izet Hajrović, u svlačionicu će Damian Kadzior.

68' - Velika prilika za Dinamo! Kadzior je lijepo pronašao Oršića koji puca s petnaestak metara, no samo pored vratnice. Bila je to najbolja šansa u nastavku...

60' - I dalje traje dominacija Modrih, no zasad nema prevelikih uzbuđenja u Maksimiru.

49' - Šansa za Dinamo. Pokušao je Kadzior iz slobodnog udarca, ali nije to bilo dovoljno precizno.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Zagrebu. Trener Slaven Belupa Ivica Sertić u svlačionici je ostavio Mikulića, a priliku će dobiti Bruno Goda.

Modri su pokazali nevjerojatnu dominaciju u prvome dijelu i pravo je čudo da je samo jedna lopta završila iza leđa sjajnog Antonija Ježine. Bruno Petković je već u 5. minuti doveo Dinamo u vodstvo, sam je izborio najstrožu kaznu i realizirao jedanaesterac. Pritisak dinamovaca rastao je kako se bližio kraj poluvremena, a posjed lopte bio je golemih 80 % - 20 % u korist Bjeličinih trupa. Vratar Farmaceuta Antonijo Ježina najzaslužniji je što je rezultat zasad samo 1:0 za Modre.

45' - Kraj prvoga poluvremena!

37' - Nastavlja se pritisak Modrih! Sada je Ademi ostao potpuno sam ispred gola Farmaceuta, pokušao je ljevicom iznenaditi Ježinu, ali vratar Slaven Belupa još se jednom istaknuo fantastičnom intervencijom.

36' - Sjajna šansa za Dinamo! Moubandje je izvrsnim centaršutom pronašao Petkovića koji pokušava glavom, no ovoga puta nije bio precizan.

30' - Gosti su i dalje nemoćni, a Modri pletu mrežu oko njihova gola i pogodak visi u zraku.

20' - Posjed lopte je nevjerojatnih 80 % - 20 % u korist dinamovaca. Modri igraju, a Farmaceuti kao da nisu ni došli na utakmicu...

9' - Šansa za Dinamo. Pucao je Olmo s tridesetak metara, ali bio je to udarac više za statistiku... uspio je Ježina ispucati tu loptu i raščistiti situaciju.

5' - GOOOL! Nowak je srušio Petkovića u kaznenom prostoru, a Dinamov je napadač preuzeo odgovornost na sebe i bez poteškoća realizirao najstrožu kaznu za vodstvo 1:0 na Maksimiru!

1' - Počela je utakmica na Maksimiru. Glavni sudac je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca.

----------------------------------------

16.00: Objavljeni su početni sastavi. Dinamo će napasti Koprivničane s prilično jakom postavom, igrat će gotovo svi koji su nastupili protiv Manchester Cityja, a u odnosu na tu utakmicu startat će Moubandje i Kadzior.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 04:40