Ronald Gorsic / CROPIX
STOPOSTOTNI NAKON TRI KOLA

FOTO, VIDEO: DINAMO SLAVIO PROTIV GORICE, POGLEDAJTE KAKO JE IZGLEDALA GOLIJADA U MAKSIMIRU Nakon Olma majstoriju pokazao i Majer

Dinamo je na Maksimiru u sklopu 3. kola Prve HNL dočekao Goricu. Modri su bili bolji s 3:1, strijelci su bili Dani Olmo, Nikola Moro i Amer Gojak, a počasni pogodak za goste postigao je Kristijan Lovrić. U idućem kolu HNL-a Dinamo će igrati protiv Osijeka u Gradskome vrtu, a Gorica će na svome stadionu ugostiti Rijeku. Prije toga Modri će na Maksimiru u 3. pretkolu Lige prvaka igrati protiv mađarskog Ferencvarosa u utorak 6. kolovoza u 20.00 h.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. kolovoz 2019. 21:00

DINAMO - GORICA 3:1 (Olmo 22', Moro 57', Gojak 83' / Lovrić 86')

DINAMO: Livaković - Moubandje, Lešković, Dilaver (od 16. Perić), Stojanović - Šitum, Moro - Majer, Olmo (od 71. Gojak), Atiemwen - Petković (od 76. Gavranović)

GORICA: Kahlina - Čabraja, Jovičić, Čelić, Muhammed - Maslowski (od 73. Mathieu), Marina - Lovrić, Miya (od 61. Zwolinski), Dvorneković (od 61. Suk) - Ndiaye

Zagreb, stadion Maksimir. Sudac: Mario Zebec (Varaždin)

Dobro se Gorica držala sat vremena u Maksimiru, uspjela je na kraju zabiti, učinio je to odlični Lovrić i prekinuo Livakovićev niz bez primljenog gola otpočetka sezone, niz koji je trajao 536 minuta.

Ali, Dinamo je prejak, Dinamo ima Danija Olma. Još uvijek. Mladi je Španjolac u prvom dijelu još nekoliko puta pokazao zašto je toliko bitan i zašto u modrim kancelarijama vjeruju da će njegov transfer doseći rekordne razine. Djeluje Olmo, u ove dvije utakmice u kojima je dosad igrao, još sigurniji, prepun samopouzdanja, a tri su poteza u prvom dijelu bila klasa više.

Prvo je sjajno dubinskom loptom gurnuo Atiemwena u matnu situaciju, ali kad je trebao zabiti, lopta mu je pobjegla. Potom je Olmo kod svog šesnaesterca, okružen s nekoliko igrača Gorice, sačuvao loptu uz seriju driblinga pa izbacio Šituma u kontru. A onda je probušio Kahlinu udarcem s dvadesetak metara, imala je lopta neobičan 'felš', možda nekoga i okrznula, no, svejedno, gol je Olmovo djelo. Dodao je tome i ubačaj iz kornera za Morin gol glavom, koji je prelomio utakmicu i Dinamo gurnuo prema još jednoj uvjerljivoj pobjedi.

Ipak, da ne bi sve bilo posuto dobrim vijestima za Nenada Bjelicu u 15. minuti iz igre je morao Emir Dilaver. Koju minutu ranije stradao je u sudaru s Marinom, iskrenuo gležanj i na 'autiću' je odveden u svlačionicu. Dilaver, po svemu sudeći, neće biti spreman za prvu utakmicu s Ferencvarosem, teško i za uzvrat, samo da stanka ne bude i dulja.

Tukli su Goričani, ne samo Marina, Čelić je dobro sašio Majera, znali su čvrsto reagirati u duelima. Ali i zaprijetiti, naravno, preko Lovrića. Prohujao je po lijevoj strani, ubacio pred gol, a tamo je Ndiaye uklizao i zakasnio. Tada je još Dilaver bio u igri, zasmetao ga je s leđa.

Neposredno prije Olmova pogotka zatresla se i Livakovićeva mreža. Lovrić je opet prošao i ubacio na peterac Ndiaye stigao loptu i pogodio, ali bio je u zaleđu. Potom je došao taj Olmov projektil i usmjerio utakmicu na Dinamov mlin.

Pokušali su Modri do poluvremena zabiti još koji, zanimljiv je bio vezni red u kojem su uz Olma igrali Majer i Moro. Izišao je Olmo u 70. minuti iz igre, ispraćen pljeskom i ovacijama maksimirskih tribina. Kakav igrač!

Goričani su početkom drugog dijela napravili mini-pritisak na Dinamovu obranu, dvije-tri minute kombinirali pred šesnaestercem, pucali nekoliko puta u tom napadu, ali uglavnom u blok. Onda su Modri odigrali kontru, Aitiemwen je bio sebičan, prekasno dodao, Majer nije zabio, pa je onda on ubacio poput Lovrića, zakasnili su u padu Perić i Moro. I tada je došao taj Olmov ubačaj i Morin udarac glavom - za potvrdu pobjede.

Veliku je šansu imao i Petković, na ubačaj Stojanovića s nekoliko je metara pogodio Kahlinu. Potom je još zabio Gojak nakon vrhunskog proigravanja Majera. A onda je Lovrić promiješao modru obranu i vrhunski poentirao. S desne strane!

Imao je Dinamo još prilika, Šitum je pogodio vratnicu s 20 metara, mogla je pobjeda na kraju biti i uvjerljivija, ali za Bjelicu i igrače bitno je uoči Ferencvarosa da taj pobjednički mentalitet postaje sve jači, a Maksimir sve čvršća utvrda. Već 17. utakmicu zaredom Dinamo pobjeđuje na svom travnjaku...

DINAMO - GORICA 3:1 (Olmo 22', Moro 57', Gojak 83' / Lovrić 86')

DINAMO: Livaković - Moubandje, Lešković, Dilaver (od 16. Perić), Stojanović - Šitum, Moro - Majer, Olmo (od 71. Gojak), Atiemwen - Petković (od 76. Gavranović)

GORICA: Kahlina - Čabraja, Jovičić, Čelić, Muhammed - Maslowski (od 73. Mathieu), Marina - Lovrić, Miya (od 61. Zwolinski), Dvorneković (od 61. Suk) - Ndiaye

-----------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

88' - Prilika za Goricu! Isprobao je i Zwolinski svoj udarac, nije to bilo loše, ali prohujalo je iznad grede.

86' - GOOOL! Zaspala je Dinamova obrana, a Lovrić se driblingom riješio Šituma i Atiemwena te zatim majstorski pogodio suprotan kut za 3:1! Fantastičan pogodak ponajboljeg igrača Gorice na današnjoj utakmici...

83' - GOOOL! Gavranović je, iako je bio pod prekršajem, izborio loptu na centru te odmah proigrao Majera koji majstorski pronalazi Gojaka, a Dinamov je veznjak rutinski zaobišao Kahlinu i bez poteškoća zatresao mrežu za 3:0!

78' - TRESE SE VRATNICA NA MAKSIMIRU! Šitum se izvukao na udarac i silovito opalio s dvadesetak metara, a vratnica spašava Goricu!

76' - Posljednja izmjena i u momčadi Dinama. Umjesto Brune Petkovića u igri je Mario Gavranović.

73' - Posljednja zamjena kod Gorice. Umjesto Maslowskog u igri je Mathieu.

71' - Mijenja opet i Bjelica. Izašao je Dani Olmo uz ovacije s maksimirskih tribina, a priliku dobiva Amer Gojak.

65' - Još jednom prijeti Moro! Pucao je Dinamov veznjak s vrha šesnaesterca, no otišlo je to preko grede.

61' - Dvostruku zamjenu radi Jakirović. Izašli su Miya i Dvorneković, u igri su Zwolinski i Suk.

58' - Kakva obrana Kristijana Kahline! Stojanović je centrirao s desne strane, Petković je pobjegao Jovičiću i s pet metara pucao lijevom nogom, a vratar Gorice čudesno spasio svoja vrata!

57' - GOOOL! Olmo je ubacio iz kornera, a Moro je nadskočio dvojicu braniča Gorice i preciznim udarcem glavom pogodio za 2:0!

50' - Centimetri su dijelili Modre od novog pogotka! Majer je sjajno ubacio u peterac, ali ni Perić ni Moro nisu stigli na taj oštar ubačaj, malo je nedostajalo...

49' - Prilika za Dinamo! Sijevnula je kontra nakon kornera gostiju, Atiemwen se sjurio prema golu i poslužio Majera na drugoj vratnici, ali uz malo sreće Čabraja uspijeva izbaciti loptu u korner.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Maksimiru. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Zanimljivo prvo poluvrijeme na Maksimiru. Modri vode 1:0 pogotkom Danija Olma, no gosti iz Gorice u nekoliko su navrata pokazali zube i ozbiljno zaprijetili Livakovićevim vratima. U 21. minuti gosti su i poveli, ali je pogodak opravdano poništen zbog zaleđa. Samo minutu poslije iz daljine zabija Dinamov Španjolac, a rezultat se do kraja prvoga dijela nije mijenjao. Spomenimo i da je Nenad Bjelica bio primoran napraviti izmjenu već u 16. minuti jer je zbog ozljede morao izaći Emir Dilaver.

45' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

40' - 'Požutio' je sada i Lovrić zbog prekršaja s leđa na Atiemwenu u zoni udarca.

37' - Šansa za Modre! Pucao je Majer, nije to bio loš pokušaj, ciljao je suprotan kut s dvadesetak metara, ali otišlo je pored gola.

31' - I još jednom Lovrić! Uvjerljivo je najaktivniji igrač Gorice, pokušava iz svih pozicija, no ovaj udarac s dvadesetak metara nije bio posebno opasan, Livaković ga je pogledom ispratio u gol-aut.

29' - Prilika za Goricu. Pokušao je Lovrić oštro iskosa, a Livaković je bio spreman i na taj pokušaj.

22' - GOOOL! Šitum je s krila kratko dodao Olmu koji se izvukao na udarac i opalio s dvadesetak metara, a čini se da je lopta nekoga dirala i promijenila putanju te prevarila Kristijana Kahlinu... Dinamo vodi 1:0!

21' - GOL! Ali ipak ništa od toga... Lovrić je ubacio u peterac, a Ndiaye je bio na pravome mjestu i smjestio loptu u mrežu, međutim bio je napadač Gorice u zaleđu.

16' - Prva zamjena kod Dinama. Dilaver je ipak teže ozlijeđen i neće nastaviti susret, zamijenit će ga Dino Perić.

15' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Čelić zbog neopreznog starta na Lovru Majera.

13' - Uhh, ovo je gadno izgledalo... došlo je do duela između Dilavera i Marine, a Dinamov je branič nezgodno doskočio i čini se da je ozlijedio gležanj. Zasad je izvan igre i, kako sada stoje stvari, Bjelica će morati mijenjati u ranoj fazi susreta.

10' - Kakav potez Danija Olma! Fantastično je uposlio Atiemwena, jednim je dodavanjem izbacio cijelu gostujuću obranu, a Kahlina je pravovremeno izašao s vrata i spriječio nigerijskog napadača da se upiše u strijelce!

8' - Uzvraća odmah i Gorica! Lovrić se izborio za loptu na centru, povukao je i ubacio pred Livakovićeva vrata, no Dilaver je dobro zatvorio Ndiayea koji nije stigao na taj ubačaj...

7' - Prvo veće uzbuđenje na susretu. Atiemwen je centrirao za Šituma u peterac, ali Musa Muhammed je bio dovoljno oprezan i u zadnji je tren izbacio loptu u korner.

1' - Počela je utakmica na Maksimiru!

-----------------------------------------------

19.55: Igrači su istrčali na maksimirski travnjak. Glavni sudac je Mario Zebec iz Varaždina. Sve je spremno za početak!

19.00: Objavljeni su službeni sastavi. Trener Modrih Nenad Bjelica odlučio je dati priliku od prve minute novom pojačanju - Švicarcu kamerunskih korijena Françoisu Moubandjeu. Također je izmiješao momčad u veznome redu, startat će Lovro Majer i Nikola Moro, a na klupi su ostali Arijan Ademi i Mislav Oršić.

Kod Gorice nema iznenađenja, trener Sergej Jakirović krenut će najjačom mogućom postavom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 01:48