CROPIX
1. HNL

FOTO: VRATIO NAM SE HNL! INTER I SLAVEN BELUPO BEZ POBJEDNIKA I BEZ GOLOVA U ZAPREŠIĆKOM BLATU Nogometa je bilo samo u prvom poluvremenu

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 09. veljača 2018. 21:04

INTER - SLAVEN BELUPO 0:0

INTER (4-3-3): Mrmić - Bosec, Grgić , Prenga, Mamić - Postonjski, Mazalović, Zulim (od 64. Šarić) - Vukčević, V.Blažević (od 81.Ljubanović), Rak. Trener: Samir Toplak.

SLAVEN BELUPO (4-3-3): Marković - Kitanovski, Musa, Katić, Goda - Puclin, Vidović, Trebotić - Doležal, Ivanovsk (od 90.Arap), Delić. Trener: Tomislav Ivković.

Proljetni dio prvenstva otvorili su Inter i Slaven Belupo i nakon 90 minuta podijelili su bodove. Vratari su sačuvali čiste mreže i naposljetku je dojam da su svi sretni i zadovoljni ovim rezultatom, odnosno da bi oba trenera pred dvoboj potpisali ovaj rezultat.

Samir Toplak je izveo više manje očekivanu postavu. Možda je tek iznenadio sa Šarićem kojeg je pustio na klupi. Njegovu je poziciju zauzeo Marin Zulim koji je veoma dobro odradio pripreme i Toplak ga je nagradio. Dakle, na vratima je stajao Mrmić, a zadnju liniju činili su Bosec, Grgić, Prenga i Mamić. U vezi trojac Postonjski, Mazalović i Zulim, dok su u napadu bili Vukčević, Rak kao lažna devetka i Vlatko Blažević. Potonji jest započeo utakmicu kao prava špica, ali ubrzo se premjestio na krilnu poziciju.

S druge strane Belupo je započeo u 4-3-3 formaciji. Na vratima Marković, bekovi Kitanovski i Goda, a stoperski tandem činili su Musa i Katić. U vezi se Ivković odlučio za Trebotića, Puclina i Vidovića. Trio u napadu činili su Doležal, Ivanovski i povratnik Delić.

Obzirom na velike količine snijega bilo je jasno da teren neće biti u dobrom stanju, ali moramo priznati da je izgledao puno bolje nego što smo očekivali.

Inter je pokušao igrati, čulo se s klupe Zaprešićana, "pas, pas". I bilo je nekoliko dobrih akcija, ali nedostajao je završni pas. Također je dojam da nije bilo potrebne dubine u igri Intera, Rak se učestalo vraćao po loptu i sukladno tome dosta olakšaop posao obrani Farmaceuta.

Belupo je u prvom poluvremenu imao dvije dobre prilike, a oba je puta kao pobjednik izašao Ante Mrmić, fantastično je obranio udarce Ivanovskog.

Inter je u smiraj prvog dijela imao dobru šansu, Rak je probio desnu stranu, a onda je Marko Vukčević s ruba kaznenog prostra veoma dobro tukao, ali njegov je udarac završio u bloku.

U nastavku nije bilo previše uzbuđenja, vrijedi tek izdvojiti jednu priliku Vlatka Blaževića, no njegov je udarac iz dobre situacije bio suviše slab da bi uspio ugroziti Markovića. Kako je vrijeme odmicalo dalo se lako uočiti kako obje momčadi padaju sa snagom, teren je već bio izrovan i posljedično tome bilo se jako teško kretati. Linije u obje momčadi bile su razvučene i pogodak smo mogli vidjeti jedino iz neke greške, barem smo takav osjećaj imali. Istina, u završnici susreta zaprijetio je još jednom Vukčević, koji je pokazao da bi trebao biti pojačanje. Dosta je okomit, ima dobar centaršut, no vrijeme će pokazati.

Sve u svemu, najrealnijih i najpravednijih 0:0 u Zaprešiću...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 14:59