Foto: Emica Elvedji / CROPIX
23. KOLO PRVE HNL

FOTO: ZVIŽDUCI S TRIBINA GRADSKOG VRTA Osijek propustio pobijediti Slaven Belupo s igračem više, Koprivničani upisali 13. remi sezone

U susretu 23. kola Prve HNL Osijek i Slaven Belupo su odigrali 1-1 (1-0).
Piše: HinaObjavljeno: 03. ožujak 2019. 20:32

Još su jednom Osječani podbacili. Slaven Belupo im je odnio vrijedan bod iz Gradskog vrta i to igrajući više od sat vremena s igračem manje.

Simpatizeri domaćih su gromoglasnim zvižducima izrazili svoje nezadovoljstvo. Problemi u Osijeku su tako produbljeni.

Nije u momčadi domaćih bilo ozlijeđenih Hentyja i Kleinheislera, a dakako ni iz kluba prije dva dana izbačenog Bočkaja. A trener Zekić se u takvoj situaciji, zasigurno potaknut i neuvjerljivim igrama svojih učenika, odlučio na promjene u momčadi.

Špoljarić je bio starter, Pilj opet u udarnom sastavu, kao i Ćavar, Boban na klupi za pričuve, Lopa ni na njoj. A početkom igre Osječani su bili dobri. I rano poveli, već u petoj minuti, pogotkom Mirka Marića kojem je to bio jedanaesti pogodak u ovom prvenstvu i onaj s kojim se na vrhu ljestvice strijelaca Prve HNL poravnao s Komnenom Andrićem iz Dinama.

A Slaven Belupo se našao u dodatnoj neugodi u 28. minuti kada je Bruno Goda zaradio isključenje. Na sredini igrališta prekršajem je zaustavio pokušaj Pilja da sam krene ka njegovom kaznenom prostoru. Sudac Pajač mu je pokazao žuti karton, a kako je javnu opomenu dobio i u 9. minuti također zbog prekršaja isljučio ga je iz igre.

Osijek je sigračem više bio bolja momčad, stvarao je prilike, ali nije ih iskoristio, a u jednom je trenutku zapao u razdoblje igre u kojem su njegovi igrači djelovali sporo i bezidejno pa su sa svih dijelova gledališta odjekivali zvižduci. A onda se dogodilo ono već toliko puta viđeno da momčad koja propusti prigode za to bude kažnjena. Gosti su preko Mateuza poravnali u 86. minuti, a onda još i zaprijetili potpunim rezultatskim obratom koji se na sreću po Osječane ipak nije dogodio.

Nakon završetka utakmice uslijedili su zvižduci s tribina...

Treći Osijek sada ima 41 bod, tri manje od druge Rijeke, a četiri više od četvrte Lokomotive, dok je Slaven Belupo sedmi sa 22 boda, jednim više od osmog Intera iz Zaprešića. Slaven Belupu je ovo bio nevjerojatni 13. remi sezone u Prvoj HNL, od čega čak deseti u gostima.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 07:52