MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
NEĆE BITI NASTAVKA SURADNJE

Franko odlazi iz Rijeke, poznato je i gdje: ‘Bilo bi super izboriti Europu pa mirne savjesti otići dalje‘

Bio je na posudbi iz belgijskog Genta, a sada bi trebao preći u redove bogatog kluba.
Piše: Dražen Antolić/Sportske novostiObjavljeno: 14. svibanj 2021. 20:47

Znalo se da Franko Andrijašević ovog ljeta napušta Rijeku i da u bijelom dresu ima samo još dvije utakmice. Poznato je i da bi trebao potpisati za kineskog drugoligaša Zhejiang Greentown koji se nalazi na istočnoj obali Kine. Riječ je o provinciji sa 64,5 milijuna stanovnika, a grad u kojem igra Zhejiang je Hangzhou koji ima oko devet milijuna stanovnika te stadion za 52 tisuće gledatelja.

Radi se u klubu s bogatim vlasnicima i velikim ambicijama. Andrijašević će, bude li sve po planu, potpisati trogodišnji ugovor, a prelazi iz belgijskog Genka jer u Rijeci je zadnje dvije sezone bio na posudbi. U klubu s Rujevice ostavio je veliki trag, kapetan je, a i jedan od najzaslužnijih za naslov prvaka 2017. godine, nakon čega se i okušao u Belgiji. Ima 30 godina i kad već nije imao sreće napraviti nešto više u Europi, možda uspješniji bude u Kini.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

Koliko se vezao za Rijeku, a u Kostreni je kupio stan, ne bi čudilo da ga jednog dana ponovno vidimo na Rujevici. Prije toga žarka mu je želja pomoći da klub ostavi kao sudionika europskog natjecanja.

- Bilo bi lijepo tu priču završiti s Europom. To bi bilo super. Po drugom dolasku osvojen je Kup, igrali smo sada Europsku ligu. Meni je to bio prvi nastup na pravi način. Jednom sam je igrao s Hajdukom, ali jednu utakmicu dok sam bio mlađi. S obzirom na sve okolnosti, bili bismo zadovoljni s tim plasmanom u Europu. Prvu epizodu u Rijeci i tu trofejnu sezonu nikad neću zaboraviti, ali volio bih da sada izborimo mogućnost igranja Europe onima koji ostaju i da onda mirne savjesti krenemo dalje - rekao je Franko u razgovoru za Novi list.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. srpanj 2024 01:40