Jure Mišković/CROPIX
MIRKO HRGOVIĆ:

'Ginuo sam za Hajduk, a imao sam najmanju plaću! Nisu me htjeli, pa se pojavio Dinamo'

'U Hajduku sa mnom uopće nisu htjeli pregovarati oko povratka, u startu mi je poručeno da im ne trebam. Pojavio se Dinamo, to je bila jedina konkretna ponuda'
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 22. rujan 2011. 23:02

Nogometaš koji je svojevremeno bio na udaru Torcide i Bad Blue Boysa, u isto vrijeme bio subjekt mržnje dvije najjače navijačke skupine u Hrvatskoj, vratio se hrvatskom nogometu potpisavši ugovor sa Splitom u trajanju od dvije godine. O Mirku Hrgoviću je riječ, 32-godišnjem lijevom bočnom Sinjaninu koji je rušenjem Kavale u četvrtu grčku ligu zbog namještanja rezultata ostao bez kluba.

- Čuli ste za probleme s Kavalom, klub je izbačen u četvrtu ligu, postao sam slobodan igrač. Nitko tamo nije ostao. Vratio sam se u Hrvatsku, moja kćer je prije sedam dana krenula u školu. Braća Žužul su stupila sa mnom u kontakt, nije bilo problema oko dogovora, jer sam imao želju vratiti se u Hrvatsku. Zadovoljan sam, mislim da je Split organizacijski i igrački najbliži Dinamu i Hajduku.

Povratak u Split nužno budi ružne uspomene, međutim, to su uspomene o kojima Hrgović ne voli govoriti.

- Ja mogu svakome pogledati u oči. Mislim da se jako dobro zna zašto sam otišao u Dinamo, i više bih volio da vi novinari konačno napišete istinu i prave razloge. Za mene je to prošlost, Split je moja budućnost, ovo je za mene odlična prilika koju ću iskoristiti.

Ipak, novinari su inzistirali na proširenju priče, pitali ga plaši li se sada reakcija Torcide.

- Ne znam zašto bih se bojao? Opet ću ponoviti da svi dobro znate zašto sam otišao u Dinamo. U Hajduku sa mnom uopće nisu htjeli pregovarati oko povratka, u startu mi je poručeno da im ne trebam. Pojavio se Dinamo, to je bila jedina konkretna ponuda. Nisam otišao zbog novca, jer da je tako ne bih se iz Wolfsburga vratio u Hajduk. Bio je to potez iz čiste ljubavi, bio sam najjeftiniji igrač Hajduka, u to vas uvjeravam. Trebam li objašnjavati da sam za Hajduka ginuo i davao sve od sebe? Svi vi jako dobro znate kako moje srce kuca.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 06:59