DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
UOČI DERBIJA

Glavobolja za Dinamovog trenera, kako sastaviti obranu? Ima 3 opcije, hoće li izabrati eksperiment?

Čak pet igrača zadnje linije izvan stroja, veliko je pitanje tko će na stopera
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. kolovoz 2021. 15:27

Dinamo u subotu (21 sat) u Maksimiru dočekuje Lokomotivu. Rijetko u takvim ulogama, Lokomotiva ulazi u dvoboj s tri boda više od Modrih, kojima igra samo pobjeda, nikakav drugi ishod ne dolazi u obzir. A jedan od najzanimljivijih detalja te utakmice svakako će biti izgled Dinamove obrane. Puno ozljeda, malo rješenja, Krznar traži drugog stopera i vjerojatno će utakmica protiv Lokomotive donijeti odgovor kako će zadnja linija izgledati u uzvratu sa Šerifom.

- Imamo problema i to je jedan izazov za stožer da nađe nove mogućnosti, u promjeni sustava ili promjeni pozicija nekih igrača. Vjerujem da ćemo i tome odgovoriti, da će dobro funkcionirati. Nažalost, od osam igrača zadnje linije pet ih je izvan kadra. Štefulj, Lauritsen, Šutalo i Perić nisu u konkurenciji, a sve ćemo učiniti da taj peti, Moharrami, ipak participira, iako i dio utakmice - rekao je Damir Krznar.

Koje su, znači, opcije? Spominje Krznar promjenu sustava, možda vidimo protiv Lokomotive kako je to zamislio, vježbali su Modri i na pripremama neke varijante, ali nisu dosad tijekom sezone radili takav eksperiment. No, ako se ne odluči na promjenu sustava, koji bi donio dodatne pretumbacije u momčadi, Krznar mora pronaći drugog stopera, partnera Kevinu Theophile-Catherineu. Tu se Krznaru otvaraju tri opcije.

Prva je da, jednostavno, na stopersko mjesto postavi jedinog preostalog stopera, Stefana Milića. No, ipak je to malo vjerojatno. Milić dosad nije uživao neko veliko povjerenje Krznara i stožera, češće je u drugoj momčadi nego u prvoj i teško je očekivati da ga Krznar gurne u vatru u uzvratu sa Šerifom, samim time i u “generalki” protiv Lokomotive. Ostaju stoga još dva rješenja, da kao i nakon ozljede Perića u Tiraspolu, Moubandje zauzme to mjesto, a Franjić ostane na lijevom boku ili da njih dvojica zamjene mjesta pa Franjić igra stopera, a Moubandje bude bek, što u načelu i jest. Krucijalno pitanje za Dinamovog trenera, vidjet ćemo kako će ga riješiti.

Dobra vijest je ipak što se Josip Šutalo polako vraća nakon ozljede, krenuo je trenirati pa će se za derbi u Osijeku idućeg tjedna otvoriti Krznaru još jedna mogućnost. A možda do tada stigne i novi stoper, Dinamo pojačano radi na dovođenju igrača, kao što je kazao i sam Krznar, nekoliko je imena u eteru, nešto će se ovih dana “završiti”. No, za Lokomotivu i Šerif mora se Dinamo pokriti koliko je dug i širok u ovom trenutku.

Stoperski tandemi (od prve minute) Dinama ove sezone

Theophile-Catherine - Lauritsen 6 utakmica
Perić - Theophile-Catherine 3 utakmice
Perić - Lauritsen 1 utakmica
Perić - Šutalo 1 utakmica

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 05:03