Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
JEDNOSTAVAN ODGOVOR

GLAZBA ZA UŠI SVIH DINAMOVIH PROTIVNIKA 'To je pomalo nevjerojatna stvar. Dinamo danas ovisi o jednom jedinom igraču, bez njega Modri nisu isti...'

Bjelica je svjestan da mu nije lako bez Olma
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. veljača 2020. 22:29

Zašto Dinamo igra lošije? Pitali smo to Igora Pamića, iskusnog stručnjaka.

- To je pitanje na koje je odgovor najjednostavniji. Dinamo je izgubio mozak, najboljeg igrača koji je radio višak. Diktirao igru, imao zadnji pas, bio opasan iz drugog plana, remetio je protivnika i nije se baš tako lako prešaltati. Tip igrača kao što je Dani Olmo teško je naći. Pogotovo u tako dobroj formi kakvu je on prezentirao. Postoji još jedna stvar, i to pomalo nevjerojatna. Sad kad nema Olma, Dinamo ovisi o jednom igraču, Ademiju. Bez njega Dinamo nije isti. Ključan je jer donosi energiju, agresiju, vuče momčad... - prokomentirao je Pamić pa skrenuo pozornost na još jedan detalj:

- Pogledajmo statistiku prvog dijela sezone. Dinamo je pobjeđivao s jedinim golom razlike. Nije bio atraktivan, možda nije uspio dominirati zato što je naglasak stavio na Europu, međutim vidljivo je bilo da je prezentirao siguran nogomet koji je donosio rezultat, a bez Olma nedostaje taj gol, kvaliteta da se stvara više šansi. Vjerojatno postoji nervoza kod igrača, bez obzira što je velika prednost. Ne osjećaju se toliko moćno i sigurno i otuda izvire nervoza.

Bjelica je usplahiren pokraj klupe? Je li to samo zbog igre momčadi ili postoji i kakva druga pozadina?

- Nisam razgovarao s njim pa ne mogu reći čega ima, a čega nema. Kod njega je sve bilo idealno, a sada se očekuje da nastavi na istoj razini. Svjestan je da mu nije lako bez Olma. Govorio je za medije ima zamjene za njega, ali te su riječi bile više zbog igrača nego što vjeruje u tu izjavu.

Kako to popraviti? Koliko ova ekipa može bolje? Je li nužna kvalitetna kupovina za Europu?

- Treba vjerovati ljudima koji vode Dinamo, od Bjelice do Mamića. Problem je možda samo trenutačan. Ne bi trebalo dizati uzbune i paniku. Treba im mir, odigrano je tek nekoliko utakmica. Za Europu će morati posegnuti za kvalitetnim igračem koji radi prevagu. To je veznjak s idejom, golovima i asistencijama - zaključio je Pamić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 14:14