Drago Sopta / Cropix
BEZ DLAKE NA JEZIKU

Goran Vučević: Ante Vukušić je van forme, a koju je to utakmicu Anas riješio?

'I veliki igrači po velikim klubovima sjednu na klupu, pa nije problem. Za mene ovdje ne postoji standardan igrač. Standardan igrač je onaj koji u kontinuitetu dobro igra'
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 04. travanj 2011. 00:16

Ako je suditi po igri prikazanoj u dvoboju s Rijekom, sljedećih mjesec i pol dana navijači Hajduka morat će imati mnogo strpljenja. Čelične živce prije svega, jer Bijeli su nastavili s neuvjerljivim proljetnim igrama, ali za razliku od susreta sa Splitom, nisu se rezultatski provukli, nego su u završnici mogli izgubiti i jedan bod.

- Pohvalio bih Jozinovića koji mora biti primjer svima kako se treba igrati. Kada igrač dođe s takvom namjerom da svojom igrom jasno govori “ja hoću, ja želim”, onda to na travnjaku rezultira dobrom prezentacijom. Maloča je drugi igrač za pohvalu. Tičinović je treći. Puno je želio, posebno kada je Jozinović tražio zamjenu.

Tu smo došli do drugog dijela priče. Puno opširnijeg, jer Hajduk je u konačnici uzeo samo bod, a to je rezultat koji ne zadovoljava ničije ambicije. Bijeli su veći dio susreta imali inicijativu koju ipak nisu znali materijalizirati.

- Neshvatljivo mi je da smo imali neku igru, ali nismo imali konkretnost u završnici. Pogledajte kako smo jeftino prosuli prilike. Prva šansa Vukušića, prolivena da ne može biti prolivenija. Primljeni pogodak iz kornera, to je prestrašno. U drugom dijelu Jozinović i Anas jedan drugom smetaju pred suparničkim vratima.

M. Ljubičić, Tomasov i Čop ušli su s klupe u drugom poluvremenu i možda se kod dvojice pojavio psihološki problem. Jer donedavno su M. Ljubičić i Tomasov bili standardni igrači pa su preseljeni na klupu.

- I veliki igrači po velikim klubovima sjednu na klupu, pa nije problem. Za mene ovdje ne postoji standardan igrač. Standardan igrač je onaj koji u kontinuitetu dobro igra.

Vukušić je također pao u formi, konstatirano je u salonu.

- Od njega se tražilo da bude bliži suparničkim vratima, ali ne bih kritizirao samo Vukušića. Mi ne da imamo četiri-pet igrača u završnici, nego se gužvamo u kaznenom prostoru. Statični smo u napadu.

Gdje je Anas u priči o karakteru, želji i standardnosti? Što od njega očekivati i kakva je ocjena njegova učinka?

- Ne mogu mu ništa predbaciti, što se tiče želje. Ali, treba dati puno više, jer tu je doveden kao pravo pojačanje koje će rješavati utakmice. A ja se ne sjećam koju je to utakmicu on riješio. On je igrač oko kojeg se sve mora vrtjeti. On mora donositi bodove.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 09:39