TOM DUBRAVEC/CROPIX
NOVO IME NA KLUPI

Gorica ekspresno pronašla novog trenera! Povratak na klupu nakon horora koji je doživio s Hajdukom

Predsjednik Črnko imenovao novog šefa struke, koji će u ponedjeljak povesti zimske pripreme
Piše: Toni RoićObjavljeno: 03. siječanj 2021. 18:02

Bivši trener Hajduka Siniša Oreščanin (48) postao je nasljednik Valdasa Dambrauskasa na klupi Gorice. Odlučio je tako predsjednik velikogoričkog prvoligaša Nenad Črnko, koji je u najužem izboru imao njega i Zorana Zekića, iako se baratalo s još nekim imenima poput Ivana Preleca i Samira Toplaka.

U subotu navečer, kada je postalo definitivno jasno da Dambrauskas odlazi u Bugarsku, Črnko se sastao s oba kandidata, ponudio im uvjete i čuo njihova razmišljanja. Oreščanin je odmah prihvatio ponudu i rekao da je spreman na angažman u trećeplasiranom klubu lige, dok je Zekić tražio vrijeme do nedjelje ujutro kako bi razmislio o svemu. Črnko je prihvatio njegov zahtjev, a kada mu je Zekić u nedjelju javio da neće prihvatiti ponuđeno, ostalo je samo da se predsjednik i Siniša Oreščanin nađu i uglave sve detalje oko ugovora. Njegovo trajanje je do ljeta 2022. s opcijom produljenja na još jednu godinu, a Oreščanin bi se trebao predstaviti igračima u ponedjeljak u 13 sati i odmah započeti pripreme za nastavak sezone i gostovanje u Puli 19. siječnja kod Istre 1961.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Novi strateg Velikogoričana Siniša Oreščanin živi u Sesvetskom Kraljevcu, trenerski počeci vežu ga za Sesvete i Dugo Selo, ali u centar pažnje dolazi krajem 2016. kada dobiva angažman u omladinskoj školi Hajduka. Najprije je vodio momčad U-17, pa Hajduk II, da bi 27. studenog 2018. preuzeo vođenje seniorske momčadi Splićana.

U drugom dijelu sezone ostvario je odlične rezultate i s četvrtog mjesta potisnuo upravo Goricu, ali horor scenarij događa mu se ljeta 2019. ispadanjem u pretkolu Europske lige od malteške Gzire. Otkaz je dobio 19. srpnja i od tada nije imao angažman do dolaska u Goricu.

U Hajduku je u 24 utakmice ostvario 15 pobjeda, tri remija i šest poraza, a kombinatorni stil igre, koji je forsirao, na tragu je onoga što je tražio Dambrauskas, tako da se igračima Gorice ne bi trebalo biti teško prilagoditi na zahtjeve novog kormilara.
U medijskim istupima Oreščanin je vrlo smiren, čime također podsjeća na Litavca, koji se jučer o odlasku s klupe oglasio na svom Facebook profilu. Biranim riječima Dambrauskas je govorio o svima u Gorici i izrazio želju da im se putovi jednom možda opet spoje.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

- Teško je pisati ove riječi, baš kao što je bilo teško donijeti ovu odluku. Od prvog trenutka kad sam stigao u Veliku Goricu, osjetio sam povezanost s gradom, ljudima, s mirom koji sam osjećao tu. Osjetio sam se prihvaćenim, osjetio sam da sam bio dio prekrasne zajednice Velike Gorice. Na treninzima smo marljivo radili i postali smo prava momčad. Zato su i stigli dobri rezultati. S rezultatima se otvaraju i nove mogućnosti i jedna od njih je stigla i do mene. Prilika koju nisam mogao odbiti zato što mi nudi izazov, cilj i viziju. Kad ste sportaš, uvijek sanjate da idete prema nečem većem i uvijek sam smatrao da je najopasnija stvar u nogometu ostati prosječan. Ne postoje riječi kojima bih mogao dovoljno zahvaliti igračima Gorice, Upravi, ljudima koji rade u klubu, novinarima i navijačima. Bila je velika privilegija raditi s vama i ne mogu čak ni reći zbogom jer znam da će nam se putevi ponovno spojiti - napisao je između ostalog 43-godišnji Litavac, koji je udario jake temelje budućim ambicijama Gorice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. rujan 2024 21:33