Kristijan Lovrić (s loptom) bio je najbolji igrač utakmice
 Ranko Šuvar/Cropix
TRIJUMF DOMAĆINA

GORICA POKAZALA ZAŠTO JE VELIKI HIT HRVATSKOG NOGOMETA Osječani istrčali s kombiniranom postavom, pa žestoko požalili...

Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 28. srpanj 2019. 21:59

Gorica je pokazala zašto je prošle sezone bila apsolutni hit elitnog razreda hrvatskog nogometa. Nakon pomalo razočaravajućeg dvoboja protiv Intera, u kojoj su izabranici trenera Sergeja Jakirovića osvojili samo bod, večeras u turopoljskoj metropoli Osijek nije imao nikakvih izgleda. To što su gosti iz Slavonije stigli u turopoljsku metropolu sa samo jednim igračem u prvoj 11-torici koji je nastupio u dvoboju Europske lige protiv CSKA u Sofiji, a bio je to vratar Ivušić, nikako ne umanjuje sjajnu igru i pobjedu domaćina.

U kojoj je glavni arhitekt bio nezaustavljivi Kristijan Lovrić! Upravo je dragulj Gorice bio glavna tema i prije utakmice s Osijekom zbog zanimanja i ponude turskog Basaksehira, a s obzirom kako je Lovrić odigrao protiv Osječana, ne bi bilo nikakvo čudo da Turci još malo zagrizu u želji da u svoje redove dovedu najboljeg igrača Gorice. Lovrić je bio nezaustavljiv za sporu obranu Osijeka, no nije Lovrić jedini koji je blistao u prvoj ovosezonskoj pobjedi.

Svakako vrijedi istaknuti i dvostrukog strijelca Ndiyajea i još jednog igrača koji se našao u žiži zanimanja turskog kluba Faruka Miyu, koji se također upisao u listu strijelaca. Trener Osijeka Dino Skender prije utakmice najavio je da mu je dvoboj u Velikoj Gorici ipak puno manje važan od uzvrata s bugarskim CSKA u Europskoj ligi. Skender je najavio 5-6 promjena, a na kraju je u Velikoj Gorici istrčao s drugim sastavom koji je izgledao kao ga je netko prisilio da izađe na travnjak.

Razigrani Velikogoričani mogli su već u prvih 20 minuta stići do prednosti, no kada se razigrao nezaustavljivi Lovrić, gostima nije bilo spasa. Trener Gorice Sergej Jakirović nakon dvoboja protiv Intera bio je poprilično nezadovoljan realizacijom svoje momčadi, no ovoga puta realizacija je bila besprijekorna. Lovrić, Miya i Ndyaje pokraj osječkih stupova u obrani izgledali su kao najbolji svjetski napadači, a bilo bi nepravedno ne istaknuti i domaćeg majstora Matiju Dvornekovića, koji se istaknuo briljantnom asistencijom za drugi pogodak, kada je poentirao Miya.

S ova tri boda na kontu Gorica će puno lakše dočekati sljedeća tri iskušenja, gostovanje kod Dinama, a potom ogledi protiv Rijeke i Hajduka. No,ako Lovrić i društvo ponove igru kao protiv Osijeka, mogao bi i ostatak velike četvorke hrvatskog nogometa s turopoljskom družinom imati podosta problema.

Gorica - ​Osijek 3:1 (1:0)

​VELIKA GORICA Gradski stadion. Gledatelja 1.287. Sudac: Ivan Vučković (Zagreb) 6,5. Pomoćnici: Modrić, Sušić. Četvrti sudac: Čuljak. Delegat: Doljanin. STRIJELCI: 1:0 - Ndiaye (35), 2:0 - Miya (53), 3:0 - Ndiaye (75), 3:1 - Marić (90).

​GORICA (4-2-3-1): ​Kahlilna, Muhammed, Čelić, Jovičić, Marina, Maslovski , Dvorneković (od 65. Makieu), Miya (od 70. Suk ), Lovrić - Ndiaye (od 88. Steenvoorden). TRENER: Sergej Jakirović .

​OSIJEK (4-4-2): ​Bilušić, Šimunec, Gutieri , Lončar , Marin - Todorovski , Mioč, Kamenar (od 46. Klajnhajsler ), Lopa, Dugandžić (od 68. Marić ), Špoljarić (od 46. Mance ), TRENER: Dino Skender.

​ŽUTI KARTONI: Dugandžić (1 - oštar start), Jovičić (15 - prekršaj), Šimunec (19 - prekrpaj), Dvorneković (35 - oštar start), Lopa (37 - oštar start), Lončar (38 - oštar start), Marina (51 - prekršaj), Lovrić (58 - oštar start), Maslovski (60 - prekršaj), Krajnhajsler (60 - prekršaj). IGRAČ UTAKMICE: Kristijan Lovrić.

​Pogoci

​1:0 - Ndyiaje (35)
​Lovrić je sjajnom dubinskom loptom uposlio Ndyiaja koji je izmakao pažnji spore obrane Osijeka i smireno s 10 metara prebacio vratara Ivušića i poslao loptu u desni donji kut.

2:0 - Miya (53)
​Dvorneković je vrhunski probio lijevu stranu obrane Osijeka i asistirao Miyji koji e svrha 16-erca naciljao desni donji kut.

3:0 - Ndyiaje (75)
​Ponovno je nezaustavljivi Lovrić kao rukom poslužio Ndyiajea koji nije iz blizine mogao promašiti za treći pogodak domaćina.

3:1 - Marić (90).

Napadač gostiju najbolje se snašao u gužvi nakon prekida i matirao domaćeg vratara.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 11:45